26. november 1996 kell 22:00

Saviton ootab suurinvesteeringut

ASi Saviton peadirektor Andrus Aru selgitas, et Ungari firma investeeringuga rajatav liin võimaldab aastas toota 1,5 miljonit ruutmeetrit keraamilist plaati. «Seda on rohkem, kui me kunagi Nõukogude Liidu ajal tegime,» ütles Aru.

Ta rääkis, et praegu suheldakse Ungari firmaga näidiste vahetamise ja kirjavahetuse tasemel. «Me peame leidma plaadile enne turu, kui investeeringud liikuma hakkavad,» märkis Aru. Eelkõige loodab Aru Venemaa turu avanemisele.

Praegu toodab Saviton vana tootmisliini peal 100 000 ruutmeetrit keraamilist plaati aastas ning turustab seda peale Eesti ka Lätis, Rootsis ja Soomes.

Lisaks glasuurib firma Tartus toodetud ahjupotte ja valmistab isolatsioonisegu. «Järgmisel aastal tahame ise ahjupotte tegema hakata,» teatas Aru. 50 töötajaga Savitoni aastakäibeks kujuneb Aru sõnul umbes 5 miljonit krooni ning kasum tuleb ligi pool miljonit krooni.

Ungari firma Zala Keramia kuulub 95protsendiliselt Suurbritannia firmale.

Aru sõnul on Eesti lähiümbruses keraamiliste plaatide tehas Venemaal Petseris ja Peterburis, kuid need praegu seisavad. Tegutsev plaaditehas asub Valgevenes.

Hetkel kuum