12. detsember 1996 kell 22:00

Silmet Sillamäe pensionäridele

Eile esitasid Sillamäe pensionärid valitsusele ja riigikogule üsna tobeda resolutsiooni. Resolutsioonis teatasid pensionärid, et Silmeti müümine väliskapitalile tähendab Eesti Vabariigi rahvuslike väärtuste mahaparseldamist, mis tooks kaasa suuri majanduslikke kaotusi. Selleks, et erastamisega kaasnevaid majanduslikke kaotusi vältida, teevad pensionärid ettepaneku kuulutada Silmeti aktsionärideks Sillamäel elavad pensionärid. Kaks nädalat tagasi toimunud kohtumisel selgitasid pensionärid oma plaane ka Silemeti peadirektorile Priit Saksingule. Samal kohtumisel õpetasid pensionärid Saksingule ka seda, kuidas ettevõtet rentaablimalt majandada.

Lisaks aktsionäriks saamisele nõuavad pensionärid aga veel ka pensionite kiiret tõstmist 6000 kroonini kuus. Vahendeid selleks tuleb küsida maailmapangast tagastamatu laenu näol. Pensionäride arvates jätkub pärast nõudmiste täitmist Sillamäe ja kogu riigi õitseng.

Hetkel kuum