• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ühiskindlustuse aktsiapakk jaotati ümber

  Uustalu ütles, et osa Ühiskindlustuse aktsiaid ostis ta koos äripartneriga Eesti toiduainetööstuse kontsernilt ETFC Grupp, kes oli seni kindlustusseltsi üks suuremaid aktsionäre üle 40protsendilise osalusega. Oma aktsiad on kindlustusseltsis maha müünud ka Hoiupank.
  Uustalu lausus, et ETFC Grupp on mingi osaluse Ühiskindlustuses siiski säilitanud ja tema koos äripartneritega pole omandanud kõiki kindlustusseltsi aktsiaid.
  Äripäevale teadaolevalt kuulus veel hiljuti Uustalule ja Olssonile veidi üle 40 protsendi Ühiskindlustuse aktsiatest, ETFC Grupile 40 protsenti ja kindlustusseltsi asutanud väikeaktsionäridele kuni 20 protsenti aktsiaid. Ühiskindlustuse aktsiakapital on kuus miljonit krooni.
  Ühiskindlustuse juhatuse esimees Tõnu Pihlak teatas, et kindlustusseltsi uued aktsionärid laiendavad Ühiskindlustuse aktsiakapitali enne aasta lõppu kindlustusseaduses nõutud tasemeni. Ta lisas, et uued aktsionärid määravad Ühiskindlustusele uue juhatuse esimehe ja tegevdirektori, kelleks saavad tõenäoliselt rootslased.
  Jaan Uustalu lausus, et koos Bert-Åke Olssoniga soovivad nad kontrollida ka Ühiskindlustuse juhtimist. Küsimuse peale, kuidas nad seda soovivad teha, vastas Uustalu, et lõplikud otsused selguvad pärast tänast kindlustusseltsi nõukogu koosolekut. Bert-Åke Olssonile kuulus Rootsis varem väike edukas kindlustusselts, mille ta müüs Rootsi kindlustushiiglasele Trygg-Hansale kasumiga maha.
  Äripäeva andmetel plaanivad Uustalu ja Olsson Eesti Kindlustuse erastamisel pakutud summa suunata nüüd Ühiskindlustusse. Uustalu pakkus Eesti Kindlustuse ostuhinnaks 30 miljonit krooni ja investeeringuteks 40 miljonit krooni.
  Hiljuti võitis varem ainuisikuliselt Jaan Uustalule kuulunud OÜ Infravest RASi Kiviter erastamiskonkursi. Pakkumuse suuremad rahastajad on Norma Grupi AS ja Raivo Rannale ning Aivar Tuulbergile kuuluv Arengufinantseeringu AS. ASi Ühiskindlustus asutasid Eesti arstid, kuni selle aastani tegutses firma Esimese Tervisekindlustuse ASi nime all. Tervisekindlustuse poliiside müük ei olnud kuigi edukas, mistõttu otsustati kindlustusseltsi strateegiat muuta.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Vastukaja: Tartu Kivisild ei ole muumia
Tartu Kivisilla taastamise mõte ei ole suunatud mitte minevikku, vaid tulevikku ning sellega tegelemine on otstarbekas, kirjutab ajaloolane Lauri Vahtre (Isamaa).
Tartu Kivisilla taastamise mõte ei ole suunatud mitte minevikku, vaid tulevikku ning sellega tegelemine on otstarbekas, kirjutab ajaloolane Lauri Vahtre (Isamaa).
Keskpanga kohtumine pani turud langema
Föderaalreservi otsuse valguses võttis USA börs peale hommikust tõusu suuna alla, vahendab Yahoo Finance.
Föderaalreservi otsuse valguses võttis USA börs peale hommikust tõusu suuna alla, vahendab Yahoo Finance.
Jaan Kalmus: 35 aastat kroonikuna kaamera taga
Kuu aja pärast peab 35 aasta tegutsemisjuubelit Eesti vanim erafirma, Tartus video- ja heliteenust pakkuv OÜ Audio-Video. Uue aasta algul vahetus firmas juhataja: ettevõtte üks asutajaid Jaan Kalmus seenior andis juhtohjad üle Jaan Kalmus juuniorile. Intervjuus Äripäevale ütles Jaan Kalmus seenior, et vastu aitasid pidada usk, lootus, loll järjekindlus ja armastus oma töö vastu, kirjutab neljapäeval, 26.01 Äripäeva tellijatele ilmuv erileht Juubel.
Kuu aja pärast peab 35 aasta tegutsemisjuubelit Eesti vanim erafirma, Tartus video- ja heliteenust pakkuv OÜ Audio-Video. Uue aasta algul vahetus firmas juhataja: ettevõtte üks asutajaid Jaan Kalmus seenior andis juhtohjad üle Jaan Kalmus juuniorile. Intervjuus Äripäevale ütles Jaan Kalmus seenior, et vastu aitasid pidada usk, lootus, loll järjekindlus ja armastus oma töö vastu, kirjutab neljapäeval, 26.01 Äripäeva tellijatele ilmuv erileht Juubel.
Juubel: 80aastased Eesti ettevõtjad, kes on jätkuvalt sadulas
Ettevõtlikud ja ärivaistuga inimesed löövad läbi alati. Et aga karmis ärimaailmas enam kui 30 aastat firmat edukalt majandada, peab jätkuma visadust ja muidugi peab tegevus olema meelepärane, kirjutab Äripäeva tellijatele ilmuv erileht Juubel.
Ettevõtlikud ja ärivaistuga inimesed löövad läbi alati. Et aga karmis ärimaailmas enam kui 30 aastat firmat edukalt majandada, peab jätkuma visadust ja muidugi peab tegevus olema meelepärane, kirjutab Äripäeva tellijatele ilmuv erileht Juubel.