25. mai 1997 kell 22:00

Tartus käib äge võimuvõitlus

Pärast isamaaliitlase Tõnis Lukase kukutamist Tartu linnapea kohalt ja uue koalitsiooni moodustamist pole linnavalitsuses suudetud töist õhkkonda luua.

Koalitsiooni kuuluvad Reformierakond ja Keskerakond on hoopis nõuks võtnud kõikidel tasanditel opositsionääridele nõiajahti pidada.

Nii on peale Lukase tulnud oma kohast loobuda veel õigus- ja korrakaitsekomisjoni esimehel Heljo Pikhofil. Arengu- ja planeerimiskomisjoni esimees Marju Lauristin pidas aga targemaks ise tagasi astuda, enne kui vihased võimulolijad teda kangutama hakkavad.

Tartut on kogu aeg peetud haritud linnaks, mille kodanikud suudavad oma probleeme mõistlikult lahendada. Sealsete võimulolijate tegevus kinnitab aga vastupidist. Selle asemel, et midagi konkreetset korda saata, eelistatakse poliitilisi mänge. Üksteisele jala taha panemine võib küll huvitav olla, kuid ei vii elu edasi.

Hetkel kuum