29. mai 1997 kell 22:00

Vaatajale meeldis triennaalifotode esitusviis

Läänemeremaade fototriennaal Ars Baltica

Tallinna kunstihoones ja kunstihoone galeriis, Linnagaleriis kuni 8. juunini

avatud K--E kell 12--18

Suurejooneline näitus Ars Baltica hõlmab 13 eri Euroopa paigust pärit fotokunstniku töid, mis on inspireeritud ajaloost, minevikust. Ainsa eestlasena osaleb triennaalil Peeter-Maria Laurits.

Näitus oli sümpaatne, jäin mõnes kohas üksisilmi vaatama. Tekkisid muhedad seosed, rahulik oli. Mulle meeldib, kui saan näituselt muheda tunde. See annab sama efekti kui päev puhkust. Tegelikult meeldib mulle foto enim, kui see pretendeerib nende eluliste hetkede jäädvustamisele, kui kõik täiesti juhuslikult on põnev ja huvitav. Foto on vaid klõps, aga reedab teravat jälgijasilma.

Näitus jättis ereda elamuse. Kahju, et ei pääsenud suurde saali, kus lakiti põrandaid. Kuigi fotokunst on mind alati paelunud, tuli üllatusena, et fotosid võib nii põnevalt eksponeerida. Selle näituse puhul mängib vorm isegi rohkem kui foto.

Nähtust jäi meelde soome fotograafi Kappo, norraka Line Waelgaardi ja Eesti esindaja Peeter-Maria Lauritsa väljapanek.

Hetkel kuum