• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tallinna sadamaala detailplaan on valmis

  Sadamaala detailplaneeringu on juba heaks kiitnud kesklinna halduskogu planeerimis- ja maakomisjon. Koostatud protokolli järgi tekitas küsimusi ainult sild, mis peaks planeeringu kohaselt minema üle kesklinna sadama Admiraliteedi basseini kanali ja mis juhiks kogu liikluse südalinnast mööda. Kesklinna halduskogu komisjon otsustas detailplaneeringu kooskõlastada ja selle silda puudutava osa lahendada Tallinna üldise liiklusskeemi raames.
  ASi TSM juhatuse esimees Einar Vettus ütles, et täna peaks sadamaala detailplaneering olema linnaplaneerimisameti projektikomisjonis. Kui kesklinna halduskogu detailplaneeringu 13. juunil heaks kiidab, peaks see minema linnavalitsusest Tallinna volikogusse kinnitamiseks. Vettus avaldas lootust, et see leiab aset enne suvepuhkusi.
  Eelmisel sügisel vaidlustas Kodumajagrupi AS sadamapiirkonna hoonestamisõiguse ideekonkursi tulemused, mille põhjal tunnistati võitjaks AS TSM. Tallinna halduskohus peatas Kodumajagrupi taotlusel linnavalitsuse sellekohase korralduse ja otsuse toime. Linnakohtus on pooleli ka tsiviilprotsess, kus Kodumajagrupi AS on vaidlustanud ASi TSM ja linnavalitsuse vahel sõlmitud operaatorilepingu seaduslikkuse.
  Einar Vettus ütles, et tema meelest ei tohiks enam keegi olla huvitatud lõppstaadiumisse jõudnud projekti põhjalaskmisest. Samas kinnitas ta, et Kodumajagrupi AS pole oma avaldusi kohtutest tagasi võtnud.
  Kodumajagrupi ASi esindaja Monika Sehver ütles, et haldusvaidluse arutelu on TSMi ja linnavalitsuse ühise taotluse alusel lükatud edasi septembrisse. Tsiviilvaidluse jätkumine sõltub haldusvaidluse tulemustest.
  Kodumajagrupi ASi ja TSMi esindajad on linnavalitsuse initsiatiivil mitu korda kokku saanud, kuid kohtuvälise lahendini pole jõutud.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Egle Heinsar: edukas Eesti algab vaesteta ühiskonnast – 220 eurot kuus kõige haavatavamatele
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Sendipidude nõutuim artist Rahakratt hullutab masse
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
USA sätib plaani, et takistada Venemaa sissetungi Ukrainasse
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden valmistab ette samme, et Vladimir Putini juhitaval Venemaal oleks raske hõivata Ukraina, vahendab Reuters.
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden valmistab ette samme, et Vladimir Putini juhitaval Venemaal oleks raske hõivata Ukraina, vahendab Reuters.
Hiina eemaldas Leedu oma tollisüsteemist
Leedu ettevõtjad ei saa oma kaupa Hiinas deklareerida, sest Hiina on Leedu oma tollisüsteemist alates detsembrist välja arvanud, kirjutab Dienas Bizness.
Leedu ettevõtjad ei saa oma kaupa Hiinas deklareerida, sest Hiina on Leedu oma tollisüsteemist alates detsembrist välja arvanud, kirjutab Dienas Bizness.