5. juuni 1997 kell 22:00

Kuum ilm peletab investorid börsilt

Viimaste päevade kuumad sündmused pole investoreid suvemajadest börsile naasma sundinud. Eile, kus börsile tuli huvitavat informatsiooni ettevõtete majandustulemuste kohta ilmselt rohkem kui ühelgi päeval varem, oli Tallinna börsi ja vabaturu kogukäive vaid 34 364 071,13 krooni.

Teiste hulgas teatas eile esimese nelja kuu kasumi ka Saku õlletehas. Rohkem, kui 5,34 mln kroonine aruandeperioodi puhaskasum, rõõmustas investoreid kindlasti teadmine, et üks Eesti aktsiaturu vanimaid tegijaid valis siiski börsile jäämise. Igati tervitatav otsus leidis heakskiidu ka turul ja aktsia hind kerkis üleeilselt 35,25 kroonilt 39 kroonile eile, ehk 10,64%. Ühtlasi oli Saku aktsia 1,02 mln krooniga vabaturul eile enimkaubeldud.

Börsile jõudis eile ka kaks uut aktsiat -- Baltika ja Viisnurk. Edukas debüüt lõppes Baltika aktsiale 35 tehingu ja 1,49 mln kroonise päevakäibega ning Viisnurga aktsiale 10 tehingu ja 1,48 mln kroonise käibega. Hinnad olid börsi sulgemisel vastavalt 45,85 ja 225 kr tasemel.

Hetkel kuum