• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  EMEX kuritarvitas monopoolset seisundit

  AS Harjusk lastis 31. juulil Paldiski põhjasadamas laevale OÜ Frees Turvas 1,5 meetri pikkusi raudteerelsse, mis olid mõeldud ekspordiks. Sadamas viibinud EMEXi turvajuht Ain Liibok kutsus kohale Tallinna tolliinspektuuri töötajad, väites neile, et tegu on vanametalliga, mille eksportimise ainuõigus on majandusministeeriumi määrusega EMEXil. Turvajuhi initsiatiivil koostati akt relsside kinnipidamise kohta.
  ASi Harjusk juhatuse esimees Hindrek Möls palus appi riigi klassifikaatorikeskuse eksperdi Mauno Reisneri, kes kinnitas, et tegu pole vanametalli, vaid kasutatud relssidega.
  Mölsi meelest kuritarvitab EMEX oma monopoolset seisundit vanametalli väljavedamisel. Kui EMEXilt võetaks ära ainuõigus vanametalli eksportida, saaksid kõik metallifirmad oma kaupa tunduvalt kallimalt müüa, väitis Möls.
  Ühe tonni vanametalli kokkuostuhind on EMEXis 650 krooni ringis, sama metall eksporditakse 1600 krooni eest, kinnitas ASi Harjusk esindaja.
  Kirjalikus seisukohas tõdeb ekspert Mauno Reisner, et ühegi aktiga pole määratletud, kui pikk peab olema relss, et teda relsiks kodeerida. Relsside tükeldamine kindla pikkusega juppideks ei kuulu tema seisukoha järgi nende operatsioonide loetellu, mis muudavad kauba koodi. Ekspert kinnitas sellega, et dokumentides fikseeritud kaubakood oli õige.
  Reisneri seisukoha põhjal andis Tallinna sadama tollipunkti juhataja Kalle Linnamäe järgmisel päeval loa ASile Harjusk kuuluvate relsside eksportimiseks. Firma volitatud esindaja vandeadvokaat Andres Aavik saatis 4. augustil EMEXi peadirektorile Toomas Keridonile teatise, et laadimistööde peatamise, laeva seisuaja, asjaajamise ja advokaadi palkamisega on Harjuskile tekitatud kahju, mis tuleb hüvitada.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Kaitsta tuleb Ukraina maad, mitte Putini nägu
Iga hinnaga saavutatud relvarahu Venemaaga teeniks Lääne-Euroopa mugavuse, mitte Ukraina huve. Selle soovitajatel jätkub lihtsalt jultumust väita midagi muud, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Iga hinnaga saavutatud relvarahu Venemaaga teeniks Lääne-Euroopa mugavuse, mitte Ukraina huve. Selle soovitajatel jätkub lihtsalt jultumust väita midagi muud, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Homsest saab kaubelda Punktide aktsiatega
Punktid Technologies vastab Nasdaq Tallinna teatel kõigile börsil noteerimise tingimustele ning kauplemine võib First Northi alternatiivturul alata neljapäeval.
Punktid Technologies vastab Nasdaq Tallinna teatel kõigile börsil noteerimise tingimustele ning kauplemine võib First Northi alternatiivturul alata neljapäeval.
Coop Panga tippjuht: usaldust tuleb treenida
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Raadiohommikus IT-minister, aasta reklaamiagentuur ja revolutsioon tervishoius
IT-minister Andres Sutiga räägime Eesti riigi positsioonidest WEB3- ja krüptomaastikul – tegu on kiiresti muutuva valdkonnaga, mis kipub regulatsioonidele jalgu jääma.
IT-minister Andres Sutiga räägime Eesti riigi positsioonidest WEB3- ja krüptomaastikul – tegu on kiiresti muutuva valdkonnaga, mis kipub regulatsioonidele jalgu jääma.
Kolm Eesti meest Skeletonist on kukesammu kaugusel Euroopa aasta leiutaja tiitlist
Eesti teadlased Jaan Leis, Mati Arulepp ja Anti Perkson nomineeriti Euroopa Patendiameti teatel Euroopa Aasta Leiutaja innovatsiooniauhinnale. Töö, mis konkursil silma jäi, võiks aidata fossiilkütustelt puhtale energiale üle minna.
Eesti teadlased Jaan Leis, Mati Arulepp ja Anti Perkson nomineeriti Euroopa Patendiameti teatel Euroopa Aasta Leiutaja innovatsiooniauhinnale. Töö, mis konkursil silma jäi, võiks aidata fossiilkütustelt puhtale energiale üle minna.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.