5. august 1997 kell 22:00

Litimpeks kosub väliskapitali toel

Pärast seda, kui Leedu keskpank registreeris eelmisel nädalal 60 miljoni litise aktsiaemissiooni, suurenes panga aktsiakapital 64,096 miljoni litini, millest üle 80 protsendi on välisinvestorite käes.

«Litimpeksil avanes taas võimalus kasutada 40 miljoni dollarilist krediidiliini, mis pangakriisist alates on olnud külmutatud,» ütles Litimpeksi juhatuse esimees Gintautas Preidys.

Pank täidab kapitali adekvaatsuse ja likviidsuse nõudeid, mis on vastavalt 12 ja 13 protsenti, ning loodab, et juulis teenitud kasum ulatub miljoni litini. Esimene poolaasta lõppes pangale 4,23 miljoni litise kahjumiga.

Preidyse sõnul näeb panga strateegia ette anda peamiselt lühiajalisi laene, liisingutegevuse elavdamist ja väärtpaberitehingute vahendamist. BNS

Hetkel kuum