• Jaga lugu:

  Kas Eesti aktsiaturg on kergelt manipuleeritav?

  See on hästi mitmetahuli-ne küsimus. Ma kardan, et vastus saab olla vaid selline, et Eesti aktsiaturg on tegelikult küllaltki hästi suunatav. Ütleme niiviisi, et see käib maaklerite suu läbi ajakirjanduse kaudu. Meil on ju saanud väga populaarseks, et kõigil telekanalitel on oma majandussaade, kus siis antakse turu käitumise kohta kommentaare. Ja tegelikult selline keskmine ja samuti keskmisest väiksem investor võtab sealt saadavat informatsiooni küllaltki üheselt.
  Samas aga on ka maakleril, kes seal mingisugust kommentaari annab, küllaltki suur riisiko ja seega peaks ta rohkem oma seal öeldud sõnade eest vastutama.
  Nii et minu arvamus on küll selline, et Eesti aktsiaturg on täiesti manipuleeritav.
  Tundub, et on manipulee-ritav.
  Raske on hinnata iga konkreetse artikli mõju, aga Äripäev on tõestanud, et ta suudab näiteks Tallinna Panka kõigutada. Ajakirjandus mõjub väikeinvestorile, kes karjana peale tuleb.
  See, et käib manipuleerimine insaiderluse kaudu, on korduvalt tõestust leidnud. Peab olema väga kõva närviga ärimees, kes, teades, et tema aktsia hakkab homme tõusma peaaegu kahekordseks, mingeid tehinguid ei tee. Silme ees on suur raha, meeldiv emotsioon. Teisel kaalukeelel mingit negatiivset emotsiooni ei ole. Eesti insaiderluse seadustik on niivõrd nõrk, et see, mille eest suvalises lääneriigis käed kaela taha väänataks, siin väärtpaberiinspektsioon otsib ja mõtleb kolm kuud ja ütleb siis mõmm-mõmm.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tarmo Toiger: millenniumilapsed ei vihka autosid, nad vihkavad diilereid
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
USA aktsiaturud lõpetasid börsinädala langusega
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Hasartmängumaks tahetakse kindlatest saajatest lahti siduda
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Raadiohommikus: Irina Embrich võitudest, Otto Pukk 637% tõusust ning Roman Zaštšerinski koroonapassist
Äripäeva hommikuprogramm kõneleb reedel suurtest võitjatest, aga ka koroonakriisist ja koroonapassist.
Äripäeva hommikuprogramm kõneleb reedel suurtest võitjatest, aga ka koroonakriisist ja koroonapassist.