• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Jaapanil triljonine kaubandusülejääk

  Endine Jaapani peaminister Kiicha Miyazava sekkus eile juhtiva liberaaldemokraatliku partei poolt ettevalmistatavate majandusreformide koostamisse ning kohtus oma järeltulijaga. Pärast kohtumist teatas ta ajakirjandusele, et peaminister Ryutaro Hashimoto siiski annab parteile ülesande uurida avalike fondide kasutamist riigi finantssektori turgutamiseks. Tokio börs reageeris uudisele 2,94protsendilise tõusuga, jeenil nii hästi ei läinud. Korea won, mis langes neljandat päeva järjest (seekord 10%) 1139 wonini dollari kohta, pärssis Jaapani valuutakursi suuremat tõusu kui 126,20 USD/JPYni Euroopa turgude avamisajaks. Jätkuvalt saabub ka teateid reitingu alandamise kohta saareriigi suurematele pankadele. Jaapani väliskaubandusülejääk kasvas oktoobris 1,1 triljoni jeenini, mis on möödunud aasta oktoobriga võrreldes 140% kõrgem.
  Nii Jaapani kui ka Ühendriikide kõrged ametnikud on ilmselt teadlikult lubanud jeeni kursil tasapisi edasi langeda. Nõrk jeen soodustab eksporti, sest nii saab saareriik parema lähtepositsiooni majanduse taasturgutamiseks. Esialgu aga jätkub Jaapani kapitali vool riigist välja ning selle lõpp ei paista enne, kui finantssektori turgutamine on andnud reaalset efekti.
  Dollar alustas Euroopa turgudel 1,732 Saksa marga tasemel. Pärastlõunal USD kurss veidi langes ning see liikus valdavalt kursivahemikus 1,727-1,730 DEMi. Saksamaa riigipank jättis repomäära muutmatult 3,3 protsendile. Saksamaa majandust iseloomustab momendil madal inflatsioonitase.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Elektri hind lööb gongi: ongi aeg!
Inimene hakkab ikka tegutsema siis, kui viimane häda käes ja surm silme ees. Ent miks oodata selg-vastu-seina-hetke, kui antakse juba ilmseid märguandeid, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Inimene hakkab ikka tegutsema siis, kui viimane häda käes ja surm silme ees. Ent miks oodata selg-vastu-seina-hetke, kui antakse juba ilmseid märguandeid, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Tallinna börs lõpetas päeva plussis Balti börsiindeksit vedas alla Ignitis
Tallinna börsi tõusu juhtisid täna PRFoods, Arco Vara ja Tallink. Balti börsiindeksit vedas alla aga Ignitise aktsia odavnemine.
Tallinna börsi tõusu juhtisid täna PRFoods, Arco Vara ja Tallink. Balti börsiindeksit vedas alla aga Ignitise aktsia odavnemine.
Raadiohommikus: mida teeb meile tulevane suur palgakasv?
Neljapäeval teeme Äripäeva hommikuprogrammis juttu palgakasvust. Eesti Panga president ennustas Äriplaan 2022 konverentsil, et lähiaastatel võib ees oodata 14protsendiline palgakasv. Mida see meie majandusega teeb? Mida peaks selle teadmise osas tegema kohe-kohe riigieelarve paika saav valitsus? Küsime Eesti panga asepresidendilt Ülo Kaasikult.
Neljapäeval teeme Äripäeva hommikuprogrammis juttu palgakasvust. Eesti Panga president ennustas Äriplaan 2022 konverentsil, et lähiaastatel võib ees oodata 14protsendiline palgakasv. Mida see meie majandusega teeb? Mida peaks selle teadmise osas tegema kohe-kohe riigieelarve paika saav valitsus? Küsime Eesti panga asepresidendilt Ülo Kaasikult.
Volikokku pürgijad: Tartust peab saama maailma ja maailmast Tartusse
Tartu valimisnimekirjade esindajad ei pea seda linna maailma nabaks, kuhu inimesed jäävad ja tulevad iseenesest, küll aga kogu Lõuna-Eesti arengut mõjutavaks ettevõtluskeskuseks. Niisugune paik vajab häid ühendusi, selgub Äripäeva valimiste-eelsest küsitlusest.
Tartu valimisnimekirjade esindajad ei pea seda linna maailma nabaks, kuhu inimesed jäävad ja tulevad iseenesest, küll aga kogu Lõuna-Eesti arengut mõjutavaks ettevõtluskeskuseks. Niisugune paik vajab häid ühendusi, selgub Äripäeva valimiste-eelsest küsitlusest.