Baltika möödunud aasta käive plaanitust väiksem

12. jaanuar 1998, 00:00

Prognoositust väiksem oli müük suurima kasvupotentsiaaliga turul, Venemaal ja Ukrainas, selgitas Baltika juhatuse esimees Meelis Milder. Vähenemise üks põhjus oli tema sõnul Inglise kaubandusfirma Littlewood otsus sulgeda Peterburi jaekaubanduskett, kuhu Baltika müüs toodangut 8 miljoni krooni eest aastas. «Seda Londoni otsust ei suutnud me ette näha,» tõdes Milder.

Teise põhjusena vähendas müüki idaturul ostjate täiendav kontroll. «Vajasime aega uute ostjate maksevõime kontrollimisel,» valgustas Milder. «Need projektid käivituvad sel aastal,» lubas ta.

Baltika prognoosis eelmise aasta algul käibeks 210 miljonit krooni. Augusti algul täpsustas firma poolaasta tulemuste järel käibeprognoosi 216 miljoni kroonini. «Augustis kippus müük tulema juba alla kahesaja miljoni, aga suutsime teisel poolaastal siiski täiendavalt müüa,» meenutas Milder. «Käibega olen rahul, aga ma ei ole rahul kasumiga,» märkis ta.

Eelmise aasta kasuminumbrit Milder avaldada ei soovinud, öeldes, et see on täpsustamisel. Baltika vähendas aasta algul avaldatud kasumiprognoosi 15,8 miljonit krooni hilissügisel 11,3 miljoni kroonini. Kasumit vähendas ka kahe kaubandusfirma ühendamise saneerimiskulu 4 miljonit krooni, lausus Milder. Kevadel liitis Baltika Baltmani kaubamärki müünud ASi Baltman ja ülejäänud kollektsioonide turustaja ASi Baltika Kaubandusgrupp.

Selle aasta käibeks kavandab Baltika 250 miljonit krooni. Kasumiprognoosi avaldab Baltika Milderi kinnitusel alanud nädalal. «Suured plaanid on tehtud, realiseerub sügisel koos Elinaga alustatud laiemale ostjate ringile mõeldud kollektsiooni projekt,» teatas ta.

Läinud reedel enne käibenumbri avaldamist kaubeldi börsil Baltika aktsiatega tavapärasest suuremas koguses. Kui neljapäeval oli Baltika aktsiatega kaheksa tehingut 0,59 miljoni krooni väärtuses, siis reedel kaheksa tehingut kogumahuga 2,55 miljonit krooni.

Reedene Baltika aktsia sulgemishind 23 krooni oli 2,2 protsenti ehk 0,5 krooni kõrgem eelnenud päeva sulgemishinnast.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing