28. jaanuar 1998 kell 22:00

Õhtuleht elab uues kohas sisse

Pro Kapitalile kuuluvas büroohoones avati mõnenädalase vahega kaks suurt bürood. Õhtulehe ja Eesti Päevalehe toimetused toovad majale, kus muidu asuvad esimesel ja teisel korrusel vaid pisikesed bürood, tõeliselt elu sisse.

Mõlema ajalehe toimetuse sisekujundaja Tairo Pärnametsa sõnul ei olnud toimetuse ruumide juures tegemist tavabüroo loomisega kasvõi juba sellepärast, et kliendibüroo asemel loodi suuremahulist tööbürood.

«Sisekujunduse loogika on siin teine -- kliendibüroo efektse värvilahenduse ja silmatorkavate detailide asemel on tööbüroos kõige tähtsam optimaalse ja funktsionaalse töökeskkonna loomine ning tootmislülide omavaheline kokkusobitamine, ülejäänu muutub teisejärguliseks,» ütles Tairo Pärnamets. Seepärast pole mõtet ajalehetoimetusest otsida ruumi ja vormi ilu, kuigi värvilahendus ja töökohtade paigutus aitab tööprotsessi meeldivamaks teha.

Suur hulk ruume, kuhu tuli paigutada kindel arv töökohti, muutis Tairo Pärnametsa hinnangul töö rutiinseks. Möödunud aasta aprillis alustatud toimetuse ehitustöö venis ja oli vaevanõudev, sest kõigepealt tuli itaallastest arhitektide kavandatud moodulhoonet ümber ehitada. Nii ei sobinud ventilatsiooni lahendus planeeritud toimetuse ruumidele ja ka tugev üldvalgutus, mille valgustugevus vastab normidele, ei ole arvutitööks kõige parem. Projektimuutuste ja pidevate paranduste pärast tekkis lõplikus lahenduses mõningaid vigu ja ka ruumi oleks võimalik ratsionaalsemalt ära kasutada, tõdes Tairo Pärnamets. Seepärast ei loe sisekujundaja ruumilahendust ja mööbli valikut eriti õnnestunuks.

OÜ Õhtuleht tegevdirektori Anton Sihti sõnul võideti uues kohas pinda juurde kolmandiku võrra ja töötingimused muutusid tunduvalt paremaks. Reservruum kulub tootearendusel samuti ära.

Hetkel kuum