29. jaanuar 1998 kell 22:00

Reisibürood jõudsid mullu kasumisse

Estravel teenis möödunud aastal tulumaksueelset kasumit neli miljonit krooni, millest arvestatakse maha planeeritud 1 miljoni krooni suurune kahjum Riia filiaalis, ütles Eesti suurima reisibüroo juhatuse esimees Aivo Takis. Selline kasum on täiesti eeskujulik, kui võrrelda mistahes muu suure reisibürooga, lisas ta.

Hermann Reiside juhatuse esimees Arvi Karotam ütles, et ülemöödunud aastal investeeris ettevõte arvuti tarkvara uuendamisse ja alustas tõsiselt ärireisidega. See investeering ongi möödunud aasta tulemuse aluseks, lausus Karotam. Põhiliselt on käive suurenenud nii uute kui vanade püsiklientide arvel, lisas ta.

Reisibüroo Estonian Holidays möödunud aasta käive jäi 1996. aastaga samale tasemele ehk 40 mln krooni peale. Reisibüroo tegevdirektor Andres Huul lausus, et kasum läks põhiliselt uue büroo avamiseks. Samuti maksame viimast aastat erastamise järelmaksu, mis on ligi pool miljonit krooni, lisas Huul.

Reisifirma Reisiekspert tegevdirektor Sven Lõokene ütles, et reisibüroo kasvutempo on selle asutamise algusest peale kasvanud ja põhiliselt uute klientide arvel. Praegu käib korporatiivklientuuri arendus, mis on lepinguliste klientide süsteem, kus klient saab kogu teenuste paketi osta ühest reisibüroost, selgitas ta.

Teise tegevusaasta eelmisel aastal lõpetanud Eesti ainus t?arterreisifirma Wris-Tours jõudis nõukogu esimehe Margit Rebane-Penti sõnul eelmise aasta lõpuks nullkasumisse. Kasumit ei teenitud tema sõnutsi seetõttu, et mõnesse sihtpunkti tuli korraldada t?arterreise Soome kaudu, mis kahandas firma tulusid. Selle aasta lõpuks on Wris-Toursil plaanis jõuda kasumisse, kinnitas Rebane-Pent.

Wris-Tours viis eelmisel aastal 74 lennuga sihtpunkti 6536 reisijat. Kõige edukam reisisiht oli Küpros, kuhu viidi 1713 reisijat, ning Türgis asuv Marmaris, kuhu sõitis 1100 inimest.

Hetkel kuum