Vene SECil käed tööd täis

16. veebruar 1998, 00:00

Reedene kauplemispäev Riia börsil oli pisut elavam neljapäevast ning ennustatult tõmbasid põhitähelepanu endale RTF ja Unibanka. RTF teatas korralikust puhaskasumist ning dividendide suurendamiselt 1 santiimilt viiele, mis andis investorite huvile hea põhjenduse. Hind tõusiski tubli 6,3% võrra. Unibanka tõus oli väike, kuid käive siiski tavapäraselt suurim.

Tänu Vilniuse panga jaanuarikuistest kasumitest tingitud soodsale reaktsioonile näitas Leedu börs reedel väikest tõusu. Litin kerkis 7,56 punkti võrra 813,27ni ning maaklerid leidsid, et olukord börsil on kahe nädala tagusega võrreldes märgatavalt parem. Mõned mainisid ka välisinvestorite naasmist turule, kuigi laiemat pilti vaadates tundub see väheusutavana.

Vene turul oli reede suhteliselt igav päev. Aktsiate hinnad jäid praktiliselt muutumatuks ning RTSi käive oli napp 40 miljonit dollarit. Rohkesti oli seevastu uudiseid järelevalve vallast, sest kauplemine peatati nii Samara Svjazinvesti aktsiate kui ka SIDANKO konverteeritavate võlakirjadega. Esimeste puhul uurib SEC aktsiate registreerimisega seotud võimalikku rikkumist, teisel juhul aga kahtlustatakse emissiooniprospektis sisalduva info ebatäpsusi.

9protsendine langus Indoneesia aktsiaturul pani USA investorid neljapäeva hommikul kasumit võtma ning turud langesid kiiresti. Kuid juba teist päeva järjest pööras hommikune langus õhtul taas tõusuks ning rekordisadu jätkus. Tõusu vedasid lennundusfirmad, millele madal kütusehind ja liitumised on loonud tõusuks soodsa pinnase.

Reedel muutus turg taas pehmemaks ning kuigi Dow püsis samal tasemel, kippus laiem turg juba langema. Nii Nasdaqi koondindeks kui S&P500 langesid mõne punkti võrra. Investorite ostuhuvi kahandas eesseisev pikk püha -- täna on USA turud suletud presidendipäeva puhul.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing