Ühispanga aktsia paistis silma

02. märts 1998, 00:00

Kauplemine Tallinna börsil oli reedel heitlik. Kuigi börsi ja vabaturu päevakäive ulatus küllatki kõrge 69,45 mln kroonini, andis suurema osa (60%) sellest Hansapanga aktsia ja teiste aktsiatega jäi kauplemine suhteliselt tagasihoidlikuks. Aktsiate hinnad börsil liikusid siiski jõudsalt ülesmäge -- ÄP indeks kerkis päevaga 1,41% ja fikseerus börsi sulgemisel 680,05 punkti tasemel.

Märkimisväärset käivet näitaski reedel ainult Hansapanga aktsia (41,8 mln kr). Ühegi teise aktsia käive üle 10 mln kr piiri ei küündinud. Neljapäevane tegija Norma näitas reedel 3,8 mln kroonist käivet.

Pangasektori aktsiad liikusid enamuses ±1% piires (ainus langeja Hansapanga aktsia). Teistest eristus oluliselt aga Ühispanga aktsia, mis tegi veidi ootamatu 6,09protsendise hüppe ja sulgus 61 kroonil. Üks võimalik Ühispanga aktsia kiire tõusu põhjus on investorite positiivsed ootused seoses plaanitava GDRide emissiooniga.

Suurim langeja reedel oli nädala keskel erastamisuudiste valguses kiire tõusu teinud turvafirma ESS aktsia (-11,8%, 75 kroonile).

Maaklerid märkisid reedel, et turul võis märgata ostupoole tugevnemist.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing