18. märts 1998 kell 22:00

Venemaa ehitusturg areneb ebaühtlaselt

Venemaal on kokku 134 000 ehitusfirmat, millest 16 000-l on välispartner, mis enamasti on pärit SRÜ riikidest. Väljastpoolt SRÜd on kõige edukamad ja aktiivsemad olnud türklased, kellele suure vahega järgnevad soomlased.

Kõige toimekam Venemaal on Moskva ehitusturg. Eelmisel aastal ehitati seal 48 000 uut korterit, järgmisel kohal oli Peterburi 12 000 korteriga. Seni ei ole Moskvas ülekuumenemist märgata. Praeguste prognooside kohaselt läheb seal vaja umbes kaks miljonit ruutmeetrit kontoripinda ning 5--25 miljonit ruutmeetrit elamispinda. Nõudlus on ka hotellikohtade järele.

Ehkki ehitustegevus on Venemaal selgelt rahvusvahelistunud, on selle arengus seni mitmeid takistusi, ütles kinnisvarafirma Tema ZAO peadirektor V. Popov. Põhiline on korraliku finantseerimisinfrastruktuuri puudumine. Olukord peaks Popovi sõnade kohaselt paranema siis, kui valitsus saab valmis loomisel oleva hüpoteegiseaduse. KL

Hetkel kuum