30. märts 1998 kell 22:00

Valitsus vaeb Hüvitusfondi edasist saatust

Seoses erastamisväärtpaberite (EVP) kehtivusaja peatse lõppemisega peab valitsus otsustama, mis saab neid haldavast Hüvitusfondist.

Variante on kaks -- kas Hüvitusfond kui institutsioon jääb tegelema EVPde haldamise ja kustutamisega või antakse fondile edaspidi muid funktsioone, ütles rahandusministeeriumi omandireformi osakonna juhataja Veiko Tali. Hüvitusfond võib Tali sõnul näiteks hakata haldama pensionireformiga loodavaid tagatisfonde.

Valitsus peab Tali teatel tegema põhimõttelise otsuse, millist teed minna, sest mõlemad eeldavad seaduse muutmist. Sellest lähtudes saab tema sõnul asuda Hüvitusfondi seaduse muudatusi välja töötama. EVPde kehtivusaeg lõpeb 2000. aastal.

Valitsusele annab täna Hüvitusfondi tegevusest ja tulevikust teavet rahandusminister Mart Opmann.

Hüvitusfond on 1993. aastal loodud krediidiasutus, mille ülesanne on EVPde eest obligatsioonide emiteerimine ja põhikapitali võimalikult soodne paigutamine. BNS

Hetkel kuum