400 megahertsi on tänasest reaalsus

15. aprill 1998, 00:00

Täna teeb Intel San Franciscos ülemaailmselt teatavaks kahe uue Pentium II perekonda kuuluva tippkiirusel laiatarbeprotsessori müügiletoomise. 15. aprillil alustatakse Pentium II 350- ja 400-megahertsiste protsessorite müüki, Inteli OEM-partnerina on Microlink juba valmis saanud samaks päevaks ka uusi protsessoreid kasutava personaalarvuti Microlink VisionX mudeli. Intelilt aegsasti saadud tootenäidistega on sooritatud vajalikud sobivustestid teiste komponentidega ja samaaegselt ülemaailmse esitlusega alustatakse müüki ka Eestis.

Uus ja veel kiirem protsessor pole ainuke uudis. Uute protsessoritega on arvutisse jõudnud ka uus emaplaat Seattle, mida seni toodab ainult Intel ise, sest teised tootjad pole jõudnud veel vastavat tehnoloogiat juurutada. Plaadil suhtleb protsessor mäluga senisest kiirema 100megahertsise siinisagedusega. Kiired protsessorid on mõeldud graafikatööks, maksimaalse jõudlusega PC-tööjaamadele, serveritele ja arvutisüsteemidele. Inteli 400-megahertsise protsessoriga tööjaamade tootmiskavatsustest on teatanud ka teised Eesti arvutitootjad.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing