Nõrkusehoog pangasektoris

21. aprill 1998, 00:00

Nõrk pangasektor viis eile aktsiate hinnad Tallinna börsil märgatavalt allapoole. Keskmiselt aktiivses kauplemises (börsisüsteemi käive oli 78,64 mln kr) kukkus ÄP indeks päevaga 1,93% ja jäi börsi sulgemisel pidama 749,67 punkti tasemel.

Languse põhjuseid tuleb otsida ilmselt pangasektori suurima kukkuja Hansapanga juurest. Kui nähti, et isegi oodatust veidi paremad kvartalitulemused ei suutnud turgu üles suruda, muutusid investorid ettevaatlikuks. Reede õhtul tuli ka veel teade Hansapanga ja Hoiupanga liitumisläbirääkimiste katkemisest.

Kahe teguri koosmõjul saavutasid müügiorderid eile hommikul ülekaalu ja aktsia hind hakkas kiiresti langema. Tuhandeste pakkidena turul müüki paisatud aktsiad viisid hinna õhtuks 4,66% alla 114,5 kroonile.

Nagu liitumisprotsessi alguses kommenteeriti, on tegelikult üsna raske väita, kas Hansa-Hoiu ühinemine on aktsiaturule hea või halb. Ilmselt oli ka eile tegu kartlike investorite esimese reaktsiooniga. Täiendav positiivne impulss tuli pangasektorile seekord Venemaalt, kui Venemaa keskpank andis Pioneer-pangale loa müüa aktsiaid Forekspangale.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing