21. aprill 1998 kell 22:00

EMEX uuendas tehnoloogiat

Eesti metalliekspordi (EMEX) juhatuse esimees Toomas Keridon teatas, et ettevõtte kolme esimese kuu puhaskasum oli 19,6 miljonit krooni ning netokäive 109,5 miljonit krooni. Mullu esimeses kvartalis oli EMEXi käive 68,1 miljonit krooni ning kasum 4,9 miljonit krooni.

«Loomulikult olen ma tulemusega rahul,» sõnas Keridon. Tema sõnul on tähelepanuväärne, et kui veel 1996. aastal oli täheldatav Eestis kokkuostetava metalli koguse vähenemist, siis nüüd see jälle suureneb. «Ilmselt Eesti üldise majanduskasvu ning ettevõtete tulemuslikkuse ja eduka laienemise käigus on nüüd taas hakatud aktiivselt oma tehnoloogiat uuendama,» rääkis Keridon.

Kui üldiselt on EMEXis käideldava metalli kogus võrreldes möödunud aasta algusega suurenenud kolmandiku võrra, siis Venemaalt pärineva metalli kogus on Keridoni sõnul kasvanud umbes 40%.

Üldse moodustab Venemaa päritolu metall kogu EMEXi käideldavast metallist umbes kolmandiku. «Praeguse seisuga võib küll öelda, et Venemaa metalli osa suureneb veelgi,» sõnas Keridon.

Keridoni sõnul oli heade majandustulemuste üks põhjusi ka käesoleva aasta pehme talv. EMEXi tegevus on väga sesoonne, sest enamasti hangitakse vanametall välitingimustes. Kui väljas on külm ja palju lund, siis sellega eriti ei tegelda.

«Võib öelda, et tavaliselt on soojadel kuudel käideldava metalli hulk kuni poole suurem kui talvel,» lausus Keridon.

Keridon ütles, et kui möödunud aastal ja selle aasta algul püsisid turul musta metalli hinnad väga soodsad, siis viimastel kuudel on näha hindade langust ja praegu ei ole sobiv aeg aastaprognoosi tegemiseks.

EMEXi käive oli mullu auditeerimata andmeil 418 miljonit ja puhaskasum 58 miljonit krooni.

Hetkel kuum