21. aprill 1998 kell 22:00

Internetifirmade ralli kestab

Olukord Riia börsil püsis ka teisipäeval muutumatuna -- madal kauplemiskäive ning vaikselt langevad hinnad. Enim kaubeldi Komercbanka aktsiaga, mis kaotas seitse santiimi. Komercbanka hinda hoiavad endiselt all senised aktsionärid, kes kasumit võtavad. Seetõttu on aktsial turu elavnemise korral üle keskmise tõusupotentsiaal. Maaklerid on kindlad, et poliitiliste probleemide lahenemine toob kaasa 10--15% hinnatõusu kogu turul, samas on raske ennustada Vene probleemi lahendamise tempot ja praeguse segaduse mõju firmade kasumitele.

Pärast hommikust hinnatõusu vaibus pärastlõunal Leedu investorite huvi Hermise vastu ning õhtuks jõudsid mõlemad turuliidrid juba miinustesse. Põhinimekirja suurimaks tõusjaks oli Rokiskis, mille esimese kvartali tulemused osutusid oodatust paremateks. Aktsia sai tugeva käibe ja tõusis 2,22%. Ülejäänud turg oli rahulik ning tõeliselt huvitavateks uudisteks lähipäevil on need, mis tulevad Leedu Pangast, Hermisest või Vilniuse pangast seoses viimase võimaliku aktsiaostuga.

Vene turg jätkas teisipäeval samuti madala profiili hoidmist, oodates reedeseid peaministri hääletuse tulemusi riigiduumast. Siiski võib juba alates homsest prognoosida mõningast kauplemise elavnemist, sest riskijulgemad spekulandid hakkavad tõenäoliselt turu edaspidisele suunale panuseid tegema. See mõjutab eeskätt kolme-nelja tippaktsia hindu positiivses suunas. Mõni halvem uudis võib aga turgu ka märgatavalt alla lüüa.

USA turg oli esmaspäeval taas kasumivõtu küüsis, mis puudutas küll eeskätt suurfirmasid. Laiem turg näitas kerget tõusu ja Nasdaq liikus uuele rekordtasemele ning läheneb 1900 punktile. Sektoritest olid tugevad arvutifirmad üldse ja Internetiga seotud ettevõtted eriti, samuti farmaatsiafirmad. Internetifirmasid kihutab takka DLJ poolt Yahoo!le antud hinnasiht 150 (praegune hind 125).

Hetkel kuum