21. aprill 1998 kell 22:00

Suuromanik loobus EMVst

Viimaste päevade närvilisus kandus ka eilsesse börsipäeva ja hommikused suured müügiorderid määrasid suuna kogu päevaks. Suhteliselt tagasihoidlikus kauplemises, kus börsisüsteemi käive ulatus ühe suuremahulise tehingu toel siiski 121,14 mln kroonini, kukkus ÄP indeks päevaga 2,44%, 731,39 punkti tasemele. Viimati oli ÄP indeks nii madalal märtsi alguses.

Nimetatud suuremahuline tehing tehti EMV aktsiaga, mida on viimasel ajal üldsuse tähelepanu all hoidnud konflikt ühinemisosaluse ümber. Senine suuruselt teine EMV aktsate omanik Handelsbanken müüs kogu oma 10%se osaluse ehk 474 000 aktsiat. Börsi eripärast tingituna kajastus tehing statistikas kaks korda, andes EMV 57,2 mln kroonisest päevakäibest veidi üle 52 miljoni krooni.

Kuigi Handelsbanken põhjendas tehingut soodsa pakkumisega, on raske uskuda, et see pole tingitud vaidlusest osaluste üle uues firmas. Eile tuli omapoolsete põhjendustega välja ka 43:57 osalust pooldav Merko Ehitus. Toodud arvutus, mille kohaselt EMV aktsia väärtus ühinemisel oleks 65,3 kr, põhineb meelevaldsel eeldusel ja on väheveenev.

Hetkel kuum