• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Baltika suunab kerge rõiva tootmise Elinasse

  «Elina võeti üle tootmise spetsialiseerimise eesmärgil,» ütles Baltika juhatuse esimees Meelis Milder. Seni tootis Baltika kergemaid naisterõivaid ise ja tellis üle Eesti väiksematelt õmblusfirmadelt. Väiksemad õmblusfirmad tegelevad aga ka mitme muu asjaga ja suuremate koguste puhul ei jätku neil võimsust, selgitas ta.
  Asutatud ettevõttes Elina STC on Baltikal 50protsendiline osalus, mille Baltika tegi 1 miljoni kroonise sissemaksega Elina STC aktsiakapitali. Teise poole Elina STC aktsiate omanik OÜ Viromena ostis seadmed. Elina kaubamärgi oli Baltika ostnud juba eelmisel sügisel.
  Elina STC juhatajana jätkab Olev Mäekivi, kes oli varem ka ASi Elina juhataja. Kontsern tervikuna võidab Elina liitmisest tänu tootmise efektiivsusele, isegi kui Elina STC esimene aasta ei lõpe kasumiga, aga prognoos on esimese aasta lõpuks nullkasum, ütles Milder. «Me peame jõudma kasumisse, et mitte petta teist aktsionäri,» põhjendas ta.
  Baltika on viimaste aastate jooksul loobunud osalusest kunagistes tsehhides üle Eesti, müües aktsiad ettevõtte juhtidele ja töötajaile.
  «Elina liitmisega meie huvid Eestimaal lõpevad,» teatas Milder. Tema kinnitusel on võimalikud koostöölepingud, aga ühegi õmblusfirmaga liitumine Baltikale majanduslikku kasu ei anna.
  Seni on Baltika sõlminud koostöölepingu Lääne-Virumaa mantlite õmblusvabrikuga Virulane ja Tartu särgitootjaga Sangar STC.
  «Meie huvi on Balti mere piirkond ja kiire kasv, et saavutada oluline positsioon,» tõdes Milder. Seetõttu kavatseb Baltika tootmist veelgi hajutada. Järgmine samm on lahutada meeste ja naiste rõivaste tootmine Tallinnas, mis praegu käib kordamööda ühel liinil, ütles Milder.
  Odavama kaubamärgi Plus B meesteülikondi valmistab Baltika Pihkva õmblusvabrikus.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Säästkem energiat taastuvenergiale
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
USA peamised indeksid punased
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: kaua tants kinnisvaraturul ja pinged tööturul veel kestavad?
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Valitsus võttis vastu eelnõu, kuhu on riigifirma arust sisse kirjutatud huvide konflikt
Valitsus kiitis heaks ehitusseadustiku ja sellega seonduvate seaduste muutmise eelnõu, mille järgi saab riik ise meretuuleparkide ja kalakasvatuste hoonestuslubasid algatada ja läbi viia ning seejärel panna enampakkumisele.
Valitsus kiitis heaks ehitusseadustiku ja sellega seonduvate seaduste muutmise eelnõu, mille järgi saab riik ise meretuuleparkide ja kalakasvatuste hoonestuslubasid algatada ja läbi viia ning seejärel panna enampakkumisele.