29. aprill 1998 kell 22:00

Maaklerid: ühinemine positiivne

Pankade ühinemise teade mõjub turule ja majanduskeskkonnale positiivselt. Tõenäoliselt tõstetakse nüüd taas laekast välja kõikvõimalikud vanad spekulatsioonid teemal: kes kellega peaks lähitulevikus ühinema hakkama. Mis saab Forekspangast ja Investeerimispangast. Ühispangal, kellel vahepeal kadus siht silme eest, on nüüd jälle suur konkurent püüda.

Positiivne on seejuures, et Hoiupank julges avalikult tunnistada, et sügisene emissioon ebaõnnestus. Aktsia hinda ei tohiks see oluliselt mõjutada, sest ettevõte ostab enda aktsiad tagasi ja kasum allesjäänud aktsiate kohta kasvab.

Kui ühinemisläbirääkimiste katkedes läks kahe panga aktsiahinna suhe Hoiupanga aktsionäridele paremaks ja läbirääkimiste katkestamisel arvati, et Hoiupanga suhe võiks parem olla, siis nüüd läks kõik paika. Et Hoiupank tegi ise ühinemisettepaneku endistel tingimustel, näitab see, et hind on paigas.

Teisalt paistab sellest edasi-tagasi hüplemisest välja, et puudub strateegia ja ühine vaatenurk sellele, mis neist edasi võiks saada. Kõrvaltvaatajale tundub, et nad isegi ei tea, mida tahavad saada. Selline tegutsemine ei loo investorile mingit kindlust. Väikeinvestorid on jälle kaotajad ja segadusest väljuvad võitjatena suuremad investorid. Loodan väga, et investorid ei pea pettuma ja ühinemine mõne aja pärast jälle katki ei jää. ÄP

Hetkel kuum