• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  EntreMed tõusis tunniga 300%

  Riia börs maadleb endiselt Vene-Läti kriisi tagajärgedega, kuigi maaklerite sõnul on näha teatavaid stabiliseerumise märke. RICI indeks langes 0,23 protsendi võrra ning börsi kogukäive oli naeruväärsed 113 000 latti. Unibanka kerkis ühe santiimi võrra, Läti kommertspank seevastu langes samapalju. Analüütikute hinnangul spekulatiivset huvi Läti börs praegusel ajal ei ärata, ostuhuvi on seevastu pikaajalisematel investoritel. On karta, et eilne mõõdukas optimism asendub taas müügisurvega, sest õhtul tuli teade järjekordsest pommiplahvatusest -- seekord lasti õhku Dobeles asuv mälestusmärk Teises maailmasõjas langenud punaarmeelastele.
  Leedu turg langes taas 1 protsendi võrra ning mingit tõusu pole oodata enne, kui keskpank võtab Vilniuse Panga taotluse kohta vastu otsuse. Vilniuse Pank ise kukkus 3,56 protsenti, Hermis veidi vähem -- 0,26.
  Vene väärtpaberiturud olid pikkade maipühade tõttu suletud.
  Möödunud nädala viimastel päevadel taas tõusu teele asunud USA aktsiaturg jätkas ka eile kiire tõusuga. Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis kahe tunniga üle saja punkti, murdes läbi 9200 punkti taseme. USA turgude tegija oli eile ilmselt siiski farmaatsiakompanii EntreMed, mis tõusis New York Timesis ilmunud artikli peale (uue vähivastase ravimeetodi väljatöötamisest) turgude avamisel 300 protsendi võrra. Maaklerite sõnul on vähivastaste ravimitega seotud positiivsed uudised turul väga seksapiilsed olnud, mistõttu pole imestusväärsed ka mitmesajaprotsendilised aktsiahindade tõusud.
  Kogu turgu mõjustasid siiski eelkõige möödunud nädalal saabunud positiivsed makromajanduslikud näitajad -- tugev majanduskasv ning madal inflatsioon, mis lükkab intressimäärade tõusu arvatavasti kaugemasse tulevikku. Analüütikud hoiatavad siiski, et turg on väga volatiilne ning igasugune negatiivne uudis võib mõjuda hullemini kui tavaolukorras.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Anu Lill: oma head investeeringutootlust ei pea häbenema, ükskõik mida „kõrgeausused“ arvavad
Suhtumine, et teine investor ei vääri head tootlust, kuna on liiga algaja, liiga noor, liiga vana või lausa naisterahvas, peab kaduma ajaloo prügikasti, kirjutab börsitoimetuse ajakirjanik Anu Lill.
Suhtumine, et teine investor ei vääri head tootlust, kuna on liiga algaja, liiga noor, liiga vana või lausa naisterahvas, peab kaduma ajaloo prügikasti, kirjutab börsitoimetuse ajakirjanik Anu Lill.
Hiina suurfirma võimalik pankrot ähvardab kogu regiooni majandust
Hinna kinnisvarafirma Evergrande on kokkukukkumise äärel ning analüütikud hoiatavad, et hullema stsenaariumi puhul on sellel suur mõju ka ülejäänud maailmale.
Hinna kinnisvarafirma Evergrande on kokkukukkumise äärel ning analüütikud hoiatavad, et hullema stsenaariumi puhul on sellel suur mõju ka ülejäänud maailmale.
Sooman: pensioniraha voolab kinnisvarast mööda
Kui kuni pooled pensioniraha välja võtjatest lubasid selle kinnisvarasse investeerida, siis reaalsus on teistsugune – elektroonikapoed on teleriostjatest pungil, kuid septembrikuine kinnisvaraturg on tavapärasest isegi rahulikum, kirjutab Pindi Kinnisvara juhatuse liige Peep Sooman septembrikuises ülevaates.
Kui kuni pooled pensioniraha välja võtjatest lubasid selle kinnisvarasse investeerida, siis reaalsus on teistsugune – elektroonikapoed on teleriostjatest pungil, kuid septembrikuine kinnisvaraturg on tavapärasest isegi rahulikum, kirjutab Pindi Kinnisvara juhatuse liige Peep Sooman septembrikuises ülevaates.
MESi koroonalaenude eest vastutanud EKRE minister: mina ei tea midagi
Endine maaeluminister, EKRE liige Arvo Aller leiab, et MESi juhatus ei teinud maksumaksja raha jagamisel vigu. Niisamuti pole Aller ka ise enda sõnul midagi valesti teinud.
Endine maaeluminister, EKRE liige Arvo Aller leiab, et MESi juhatus ei teinud maksumaksja raha jagamisel vigu. Niisamuti pole Aller ka ise enda sõnul midagi valesti teinud.