17. mai 1998 kell 22:00

Ühispanga kasum 1,7 mln kr

Reedene börsipäev olulisi muutusi aktsiaturul ei toonud. Jätkus ilma kindla suundumuseta loid kauplemine. ÄP indeks tegi päevaga napi 0,06protsendise languse, 629,54 punktile. Börsi ja vabaturu päevakäive ulatus tagasihoidliku 43,53 mln kroonini.

Reedel avaldasid oma aprillikuu tulemused kaks õige pea liituvat panka. Paar minutit enne börsi avamist teatas oma tulemused Tallinna Pank ja paar minutit enne börsi sulgemist Ühispank. Mõlema panga kasumid olid tagasihoidlikud -- Tallinna Pangal 625 000 kr ja Ühispangal 1,7 mln kr. Kuigi turg pankadelt kuigi häid tulemusi ei oodanud, on Ühispanga se-davõrd väike kasum siiski veidi ootamatu, kasvõi Hoiupanga aprillikuu kasumiga võrreldes.

Turg Ühispanga kasumile reedel reageerida ei jõudnud ja tänane kauplemine peab näitama, kuidas nii väikesesse kasumisse suhtutakse. Tallinna Panga aktsia hind kukkus reedel 2,3%, olles sellega pangasektori suurim kukkuja.

Kuigi pankade nõrkasid kuutulemusi osati oodata ja väga suurt tagasilööki see anda ei tohiks, on siiski raske uskuda turu ärkamist selliste uudiste tulemusel.

Hetkel kuum