• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Katse päästa taxfree'd

  ELi liikmesriigid loodavad Iirimaa eestvedamisel maksuvaba kaubanduse kaotamist edasi lükata, nõudes Euroopa komisjonilt selle sammu sotsiaalsete ja majanduslike tagajärgede põhjalikku analüüsi.
  Kui suurem osa täna Brüsselisse kogunevatest ELi rahandusministritest Iirimaa ettepanekut toetab, võib maksuvaba kaubanduse kaotamine edasi lükkuda, kuni ELi maksuvolinik Mario Monti koostab uurimust muudatuste tagajärgede kohta.
  Vastasel juhul kaob maksuvaba kaubandus 1999. a 1. jaanuaril. Selle tähtaja seadsid ELi liikmesriigid, kes 1992. aastal otsustasid, et taoline praktika Euroopa ühisturule ei sobi.
  Nüüd on Iirimaa asunud juhtima kampaaniat, mis taotleb tähtaja edasilükkamist, kuni on valminud selle tagajärgede põhjalik analüüs.
  «Euroopa komisjon ei ole teinud oma tööd. Ühelt poolt on keeldutud uurimast selle olulise sammu tagajärgi, mis puudutab nii paljusid inimesi, teisalt pole komisjonil vastuseid maksuvaba kaubanduse kaotamisega kaasnevatele juriidilistele probleemidele,» ütles John Hume, rahvusvahelise maksuvaba kaubanduse konföderatsiooni (IDFC) infojuht.
  IDFC egiidi alla on koondunud suurem osa Euroopa laevafirmasid, lennuvälju, sadamaid ja maksuvabade kaupade tarnijaid. Üheks näiteks lahendust ootavatest probleemidest on küsimus sellest, kuidas hakatakse kujundama kaupade hindu nende laevade pardal, mis seilavad teekonnal ka läbi rahvusvaheliste vete. Soome valitsuse ja Suurbritannia reederfirma PNO pöördumised Euroopa komisjoni poole pole siiani vastust andnud. DI
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Triinu Järviste: kas Eesti haiglaid tohib piiramatult rahastada?
Euroopa Komisjon analüüsis hiljuti tehtud otsuses Eesti tervishoiusüsteemi rahastusmudelit ning andis hinnangu sellele, kas riik tohib haiglavõrgu arengukavas olevaid haiglaid erahaiglatele eelistada. Selle üle, mida riik ja omavalitsused komisjoni juhistest järeldama peaks ja kas erahaiglad peavad tõesti HVA haiglatele antud igasugust toetust pika näoga kõrvalt vaatama, arutleb advokaadibüroo TGS Baltic konkurentsiõiguse vandeadvokaat Triinu Järviste.
Euroopa Komisjon analüüsis hiljuti tehtud otsuses Eesti tervishoiusüsteemi rahastusmudelit ning andis hinnangu sellele, kas riik tohib haiglavõrgu arengukavas olevaid haiglaid erahaiglatele eelistada. Selle üle, mida riik ja omavalitsused komisjoni juhistest järeldama peaks ja kas erahaiglad peavad tõesti HVA haiglatele antud igasugust toetust pika näoga kõrvalt vaatama, arutleb advokaadibüroo TGS Baltic konkurentsiõiguse vandeadvokaat Triinu Järviste.
USA peamised indeksid punased
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: kaua tants kinnisvaraturul ja pinged tööturul veel kestavad?
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Andmekaitsele läbi sõrmede vaatamine maksab miljoneid
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.