19. mai 1998 kell 22:00

Siimann: kabinet ei muutu

«Teade kolme ministri väljavahetamisest on ajakirjanduslik väljamõeldis,» ütles Siimann eile valitsuse istungi vaheajal. «Mul ei ole põhjust valitsuse koosseisu muuta.»

Kaitseminister Andrus Öövel, kes oli üks väidetavalt vabastatavatest ministritest, kinnitas, et Mart Siimann pole tal uut töökohta otsida soovitanud. «Valitsus pole võimalikke ministrivahetusi arutanud,» ütles ta.

Esmaspäeval kirjutas Postimees, et peaminister Mart Siimann arutab oma lähemate nõuandjatega võimalust vahetada sel nädalal välja keskkonnaminister Villu Reiljan, majandusminister Jaak Leimann ja kaitseminister Andrus Öövel.

Postimehe andmeil püüab Siimann pärast erakorraliste valimiste idee läbikukkumist vähendada valitsuskabinetis ekspeaministri Tiit Vähi toetajaskonda.

Tiit Vähi kinnitas, et tema ja peaministri vahel valitseb usaldus. «Siimannil puudub igasugune vajadus praegu ministreid vahetada. Jutud Vähi ja Siimanni meestest valitsuses on puhas spekulatsioon ja ma ei kommenteeri seda,» ütles Vähi.

Hetkel kuum