• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Parts riigikontrolli parandama

  Intervjuu riigikontrolör Juhan Partsiga

  Juunis ametivande andev Juhan Parts (31) tahab esimese asjana üle vaadata riigikontrolli töötingimused. Tema sõnul peavad riigiasutusel olema korrektsed töötingimused ja hea infotehnoloogia. «Kui riigiametnik panna, vabandage väljenduse eest, sibi rolli tööle, siis ta ei tee korralikult tööd,» ütles Parts.
  Renomee on suhteliselt madal, kui lähtuda avaliku arvamuse küsitlustest. Ja selle asutuse sees on ju ka tõstatatud probleem, et riigikontrolli ettepanekuid tihti ei täideta.
  Riigikontrollil on sellise repressiivaparaadi maine, et ta tahab alati kindlasti midagi paha leida. Tuleks tema tegevust suunata nii, et ta poleks see, kes töötab nii öelda politsei jaoks. Riigikontroll peab olema loov asutus ja näitama, kuis tuleks paremini teha.
  Täna on seal esiplaanile tõstetud majandustegevuse seaduslikkus, kuid kogu majanduskontrolli loogika lähtub otstarbekusest ja tulemuslikkusest. Tähtis pole ainult normikontroll, vaid sisulise tegevuse analüüs.
  Personalitemaatika pole aktuaalsemaid küsimusi mitte ainult riigikontrollis, vaid kogu avalikus sektoris. Vanus ei pruugi tähendada, et inimene ei saa hakkama. Samas suhtun ma reservatsiooniga ka kogemuste peale rõhumisse, need ei saa olla põhjendus inimese tööle jätmisel.
  Riigikontrolli tuleb otsida uusi inimesi kõrgkoolidest, kus sobivat haridust antakse. Tuleks mõelda ettevalmistusteenistusele riigikontrolli sees. Ja püüda süsteemselt anda olemasolevatele töötajatele õpet.
  Justiitsministeeriumist ma võtta ei tohi. See lihtsalt ei sobiks. Järelikult ma alustan sellest, et tahan tutvuda olemasoleva kaadriga. Siis tuleb otsustada, keda konkreetselt vaja. Ma ikkagi lähtun, et riigikontroll on toimiv asutus ja minna sinna nüüd päris vehkima ma ka ei kavatse.
  Olen varem öelnud, et kohalike omavalitsuste kontrolliga ei tegele praegu keegi. Kuni seadusandja pole otsustanud, pole see ka riigikontrolli pädevuses. Loogika on ju selline, et kui on olemas avalik raha, peab olema sellest sõltumatu kontroll. Kohalike omavalitsuste revisjonikomisjoni moodustab seesama volikogu, kes kasutab kontrollitavat raha.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Anu Lill: oma head investeeringutootlust ei pea häbenema, ükskõik mida „kõrgeausused“ arvavad
Suhtumine, et teine investor ei vääri head tootlust, kuna on liiga algaja, liiga noor, liiga vana või lausa naisterahvas, peab kaduma ajaloo prügikasti, kirjutab börsitoimetuse ajakirjanik Anu Lill.
Suhtumine, et teine investor ei vääri head tootlust, kuna on liiga algaja, liiga noor, liiga vana või lausa naisterahvas, peab kaduma ajaloo prügikasti, kirjutab börsitoimetuse ajakirjanik Anu Lill.
Nasdaq jäi USA indeksitest ainsana tõusurajale
USA börside sulgudes oli täna ainsana rohelises Nasdaqi liitindeks, teised suuremad indeksid langesid.
USA börside sulgudes oli täna ainsana rohelises Nasdaqi liitindeks, teised suuremad indeksid langesid.
Sooman: pensioniraha voolab kinnisvarast mööda
Kui kuni pooled pensioniraha välja võtjatest lubasid selle kinnisvarasse investeerida, siis reaalsus on teistsugune – elektroonikapoed on teleriostjatest pungil, kuid septembrikuine kinnisvaraturg on tavapärasest isegi rahulikum, kirjutab Pindi Kinnisvara juhatuse liige Peep Sooman septembrikuises ülevaates.
Kui kuni pooled pensioniraha välja võtjatest lubasid selle kinnisvarasse investeerida, siis reaalsus on teistsugune – elektroonikapoed on teleriostjatest pungil, kuid septembrikuine kinnisvaraturg on tavapärasest isegi rahulikum, kirjutab Pindi Kinnisvara juhatuse liige Peep Sooman septembrikuises ülevaates.
MESi koroonalaenude eest vastutanud EKRE minister: mina ei tea midagi
Endine maaeluminister, EKRE liige Arvo Aller leiab, et MESi juhatus ei teinud maksumaksja raha jagamisel vigu. Niisamuti pole Aller ka ise enda sõnul midagi valesti teinud.
Endine maaeluminister, EKRE liige Arvo Aller leiab, et MESi juhatus ei teinud maksumaksja raha jagamisel vigu. Niisamuti pole Aller ka ise enda sõnul midagi valesti teinud.