• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kas Paulig ja Tartu õlletehas petsid tarbijat?

  Loomulikult tunnen ma ennast petetuna, sest kui ma ostan kaupa, siis ma ka usun, et saan makstava raha eest õige asja.
  Kui ma oleksin võtnud selle Värska pudeli ja joonud seda Värska vett, siis vaevalt, et ma nii suur ekspert olen, et saaksin aru, et tegemist pole õige Värskaga.
  See on suurepärane, et selliseid asju avastatakse. Muidugi tekitab see hämmeldust, et selliste asjadega üldse tegeletakse.
  Kui need välja tulevad ja ühiskond reageerib negatiivselt, siis ongi see kõige tõhusam tarbijakaitse. See aitab tõenäoliselt tulevikus sellist äriajamist vältida. Head mainet on väga lihtne kaotada, aga seda taastada on kole raske.
  Ma ei ole jõudnud lehti lugeda ja selle Tartu õlletehase juhtumiga veel tutvuda. Esimese hooga ma ütleksin, et juhtub ikka. Ma ei ütleks, et asi on viimasel ajal hullemaks läinud. Tarbijakaitse seisukohast on oluline muidugi kiire reageering ja avalikustamine. Eks selliseid asju juhtub ja kui alust on, siis ongi kõige õigem relv avalikustamine. Pärast seda on firmadel ikka väga raske edasi toimida.
  Pauligi juhtum oli meile üllatav. Eks firma peab selle asja nüüd ise ära selgitama ja ta on püüdnudki tagamaid selgitada. Ilmselt peab omapoolse selgitusega välja tulema ka Tartu õlletehas.
  Ma ei ole asjaga täpselt kursis. Usunaga, et tarbijakaitse probleem võib Eestis päris tõsine olla. Olen veendunud, et sisseveetava toodangu hulgas võib olla sellist toodangut, mis ei ole originaaltoode.
  Kui Eesti tootja üritab originaali pähe midagi muud müüa, siis on see ka iseenda petmine. Kui klient sellest aru saab, siis ei ole ta enam pikka aega selle firma klient.
  Peab ikkagi järgima sellist põhimõtet, et kliendi suhtes ollakse aus. Usaldust tagasi võita on äärmiselt raske.
  Kui nii oli, nagu see ajakirjanduses välja paistis, siis on tegemist tarbija petmisega. Probleem on selles, et tarbijat petetakse iga päev ja igal pool, aga praegusel juhul on taga võimsad nimed. Kui sama teeks Anttila, siis saaks ta oma pettusega sama tuntuks.
  See, et firmast kunagi sedasi ei kirjutataks, on sügavalt firma enda eetiline küsimus. Kui suur firma julgeb endale sellist eksimist lubada, siis on see firma juhtkonna enda asi. Ma arvan, et see eksimus on nii Pauligile kui Tartu õlletehasele väga kallis.
  Pauligi puhul ma ei oskagi seisukohta võtta, sest nad andsid ka selgitusi.
  See, mis aga Tartu õlletehasega juhtus, on, ma kardan küll, lihtsalt mõne madalama astme juhi aps. Muidugi on tegemist väga kallite vigadega.
  Tarbijakaitse võimalused on väga piiratud. Turgudel toimub tarbijate petmine päevast päeva. Kui tarbijakaitsja ei saa jagu üksikisikust ettevõtjatest ja väikefirmadest, siis mis me veel suurtest räägime.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Triinu Järviste: kas Eesti haiglaid tohib piiramatult rahastada?
Euroopa Komisjon analüüsis hiljuti tehtud otsuses Eesti tervishoiusüsteemi rahastusmudelit ning andis hinnangu sellele, kas riik tohib haiglavõrgu arengukavas olevaid haiglaid erahaiglatele eelistada. Selle üle, mida riik ja omavalitsused komisjoni juhistest järeldama peaks ja kas erahaiglad peavad tõesti HVA haiglatele antud igasugust toetust pika näoga kõrvalt vaatama, arutleb advokaadibüroo TGS Baltic konkurentsiõiguse vandeadvokaat Triinu Järviste.
Euroopa Komisjon analüüsis hiljuti tehtud otsuses Eesti tervishoiusüsteemi rahastusmudelit ning andis hinnangu sellele, kas riik tohib haiglavõrgu arengukavas olevaid haiglaid erahaiglatele eelistada. Selle üle, mida riik ja omavalitsused komisjoni juhistest järeldama peaks ja kas erahaiglad peavad tõesti HVA haiglatele antud igasugust toetust pika näoga kõrvalt vaatama, arutleb advokaadibüroo TGS Baltic konkurentsiõiguse vandeadvokaat Triinu Järviste.
USA peamised indeksid punased
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: kaua tants kinnisvaraturul ja pinged tööturul veel kestavad?
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Andmekaitsele läbi sõrmede vaatamine maksab miljoneid
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.