• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Remonditöödel sarnased hinnad

  Äripäev peab tunnistama tõsi- asja, et ametlikud ja mustad ehitus- ja remonditööde hinnad on hakanud ühtlustuma, hoolimata ametlikule töötasule lisanduvast käibemaksust.
  Must tööjõud on turumajanduse tingimustega üllatavalt hästi kohanenud -- lehes kuulutavad töömehed tutvustavad end füüsilisest isikust ettevõtjatena, lubavad töö tellijaga lepingu sõlmida ja annavad oma tööle isegi kuni kaheaastase garantii, kusjuures töö eest küsivad musta turu hinda. Sellega võidavad nad kohe ettevaatliku ja arvestava tellija sümpaatia, kes ei taha küll isikliku korteri või maja remondi pealt riigimakse maksta, kuid on kuulnud musta tööjõu kasutamise ohtudest.
  Musta tööjõu turul näib olevat kaks riskigruppi, kellel on raskusi konkurentsis püsimisega -- viinaninad ja umbkeelsed. Kui eestlane ei tea, et WC-pott on vene keeles «unitaz», siis on tal väga raske ainult vene keelt kõnelevale santehnikule end arusaadavaks teha. Esialgu veel ei ürita venekeelsed torumehed eesti keelt purssida. ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

TalTechi teadur: süsinikdioksiid tuleb kinni püüda
Kliimavõidujooksus aitab meid seni kasutamata tehnoloogia, kirjutab TalTechi vanemteadur Alla Šogenova.
Kliimavõidujooksus aitab meid seni kasutamata tehnoloogia, kirjutab TalTechi vanemteadur Alla Šogenova.
Ampler avas Berliinis uue peakorteri
Elektrijalgrattaid tootev Ampler Bikes avas uue peakorteri ja esinduspoe Berliinis ning on tulevikus osas positiivne, vahendab ettevõtte uudises.
Elektrijalgrattaid tootev Ampler Bikes avas uue peakorteri ja esinduspoe Berliinis ning on tulevikus osas positiivne, vahendab ettevõtte uudises.
Raadiohommikus: uue riskifondi miljonid, meelerahu ja politseinikud allilmas
Neljapäevases hommikuprogrammis teeme juttu endiste politseinike üllatavatest sidemetest allilmaga, mis paljastusid sajandi maffiaprotsessil. Osadest neist saate Äripäevast lugeda juba täna õhtul, osadest neljapäeva hommikul.
Neljapäevases hommikuprogrammis teeme juttu endiste politseinike üllatavatest sidemetest allilmaga, mis paljastusid sajandi maffiaprotsessil. Osadest neist saate Äripäevast lugeda juba täna õhtul, osadest neljapäeva hommikul.
Raadiohommikus: kust tuleb töökius ning kuidas peab maitsema veganpihv?
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis räägitakse töökiusamisest, veganpihvidest ja lühirendiautode äri toimimisest raskete ilmaolude korral.
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis räägitakse töökiusamisest, veganpihvidest ja lühirendiautode äri toimimisest raskete ilmaolude korral.