• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Maksukoorem Põhjalas rängim

  Need kolm riiki koorivad kõige rohkem ka madalapalgalisi. 342 000 Eesti krooni suurusest aastapalgast läheb seal maksudeks umbes kolmandik, ?veitsis ainult 11%. Niisuguse uuringu on teinud Soome maksumaksjate organisatsioon koostöös audiitorfirma Price Waterhouse'iga.
  Kahe lapsega peres, kus tööl käib kas isa või ema, kes teenib aastas 1,02 miljonit Eesti krooni, on keskmine tulumaksumäär 40%.
  Sama olukord valitseb madalama sissetulekuga kahe lapsega peres, kus tööl käib samuti ainult üks vanematest, kes teenib aastas kuni 342 000 Eesti krooni. Soomes tuleb säherdusel perel loovutada oma aastatulust riigile 34,5%, järgnevad Rootsi (34,2%) ja Taani (32,7%). 17 riigi keskmine maksukoorem on sellisel perel 30% ja väikseim jällegi ?veitsis -- 11%.
  Kui kahe lapsega peres mõlemad vanemad töötavad ja üks neist teenib 1,02 mln ja teine 511 200 krooni, maksab pere aastatulust enim maksudeks Taanis -- 50%, järgnevad Belgia 49% ja Soome 46%, ning vähim Jaapanis -- 20%.
  Kui aga vanemad teenivad vastavalt 342 000 ja 271 800, siis on suurimad maksud Taanis (39%) ja Saksamaal (36%) ning väikseimad Jaapanis (13%). DI-ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Egle Heinsar: edukas Eesti algab vaesteta ühiskonnast – 220 eurot kuus kõige haavatavamatele
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Sendipidude nõutuim artist Rahakratt hullutab masse
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
USA sätib plaani, et takistada Venemaa sissetungi Ukrainasse
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden valmistab ette samme, et Vladimir Putini juhitaval Venemaal oleks raske hõivata Ukraina, vahendab Reuters.
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden valmistab ette samme, et Vladimir Putini juhitaval Venemaal oleks raske hõivata Ukraina, vahendab Reuters.
Hiina eemaldas Leedu oma tollisüsteemist
Leedu ettevõtjad ei saa oma kaupa Hiinas deklareerida, sest Hiina on Leedu oma tollisüsteemist alates detsembrist välja arvanud, kirjutab Dienas Bizness.
Leedu ettevõtjad ei saa oma kaupa Hiinas deklareerida, sest Hiina on Leedu oma tollisüsteemist alates detsembrist välja arvanud, kirjutab Dienas Bizness.