• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  USA aktsiaturud optimistlikud

  Riia börs tõusis reedel teist päeva järjest. RICI indeks kerkis 2,13 punkti võrra 377,91 punktini, kuid maaklerid on kaugel optimismist. Börsi käive vähenes neljapäevasega võrreldes kolmandiku võrra 126 000 latini. Põhinimekirja aktsiatest tõusid keskmiselt kahe santiimi võrra Riia laevaremonditehas, Transpordilaevastik, Daugavpils ja isegi Kaija. Turuliider Unibanka tõusis ühe santiimi võrra.
  Vilniuse börsi juhtivad aktsiad liikusid nädala viimasel päeval üles (Litin tõusis 0,37 protsendi võrra), laiemat turusektorit hõlmav Litin-A seevastu alanes samapalju. Maaklerite sõnul ei tähenda juhtivaktsiate tõus veel trendi, küll aga seda, et põhi on käes. Järgmisel paaril nädalal prognoositakse suunatut liikumist. Börsil liikusid kuuldused, et Medienas Plau?ase suuromanik Metsä-Serla on teinud ettepaneku osta kõik aktsiad. Ettevõtte juhtkond on seni keeldunud kuuldusi kommenteerimast, sama tegi ka väärtpaberituru järelevalveorgan.
  Venemaa väärtpaberiturg jäi reedel väga ettevaatlikuks vaatamata headele uudistele keskpanga poolt. Venemaa keskpank alandas refinantseerimismäära seniselt 150 protsendilt 60-le. RTS-indeks langes poole protsendi võrra. Börsi käive oli naeruväärsed 18,6 mln dollarit. Poole sellest andis Ühendatud energiasüsteemid, mis tõusis 0,5 protsenti. Kuni Pariisi kohtumiseni jääb turg arvatavasti suhteliselt stabiilseks.
  Tänu tehnoloogiasektorile hakkasid aktsiate hinnad tõusma neljapäeval ka Wall Streetil. Dow kerkis 0,76 protsendi võrra 8870,56 punktini, laiemabaasilised indeksid S&P ja Nasdaq aga vastavalt 1,12 ja 1,59 protsendi võrra, vaatamata võlakirjade tootluse langusele, mille põhjustas ootamatu intressitõstmine Suurbritannias. Tõusvate ja langevate aktsiate suhe oli 4:3. Reedel alustasid aktsiahinnad positiivsete uudiste tõttu tööturult kiiresti üles liikuma.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tarmo Ulla: kui kukud, tõuse ja proovi uuesti!
Arvamuskonkursi Eduka Eesti toetaja, Swedbank Eesti juhatuse liige, eraisikute panganduse juht Tarmo Ulla teeb üleskutse panustada konkursile ideedega, mis aitavad suunata meie noori rohkem tegelema huviharidusega, et väärtustada meeskonnatööd.
Arvamuskonkursi Eduka Eesti toetaja, Swedbank Eesti juhatuse liige, eraisikute panganduse juht Tarmo Ulla teeb üleskutse panustada konkursile ideedega, mis aitavad suunata meie noori rohkem tegelema huviharidusega, et väärtustada meeskonnatööd.
Tallinna Sadama kommertsjuht ostis 10 000 euro eest aktsiaid
Tallinna Sadama juhatuse liige ja kommertsjuht Margus Vihman ostis eelmisel nädalal enam kui 10 000 euro eest Tallinna Sadama aktsiaid, selgub finantsinspektsiooni andmetest.
Tallinna Sadama juhatuse liige ja kommertsjuht Margus Vihman ostis eelmisel nädalal enam kui 10 000 euro eest Tallinna Sadama aktsiaid, selgub finantsinspektsiooni andmetest.
Põllumajandustootjate TOP: olukord on pinev, aga samas ka põnev
Tänavuse Põllumajandustootjate TOPi võitnud teraviljatootja Aru Põllumajanduse OÜ arendusjuhi Karl Lindami sõnul on olukord põllumajandussektoris pinev, ent samas ka põnev.
Tänavuse Põllumajandustootjate TOPi võitnud teraviljatootja Aru Põllumajanduse OÜ arendusjuhi Karl Lindami sõnul on olukord põllumajandussektoris pinev, ent samas ka põnev.
Digi-Eesti lööb Dubai Expol laineid burgeriga
Dubai maailmanäitusele Expo 2020 läks iga riik oma looga. Eesti sõnum on olla maailma kõige edasijõudnum digiühiskond, kuid muljet avaldab ka eestlaste burger.
Dubai maailmanäitusele Expo 2020 läks iga riik oma looga. Eesti sõnum on olla maailma kõige edasijõudnum digiühiskond, kuid muljet avaldab ka eestlaste burger.