28. juuni 1998 kell 22:00

Gaasi hind tõuseb

ASi Eesti Gaas juhatuse esimees Aarne Saar teatas reedel, et ettevõte kavatseb tõsta 1. detsembrist küttegaasi kuupmeetri hinda seniselt 1,7 kroonilt koos käibemaksuga 2 kroonile. «Anname lubaduse, et vähemalt kaks aastat me küttegaasi hinda ei puutu,» lisas Saar.

Gaasipliidi omanikel tõuseb gaasi kuupmeetri hind järgmise aasta märtsist ühe krooni võrra 2,9 kroonilt 3,9 kroonile.

Energiaturuinspektsiooni peadirektor Allan Sepp ütles hinnatõusu taotlusi kommenteerides, et uued hinnad on täiesti põhjendatud.

Eesti Gaas on töötanud aasta esimesed viis kuud umbes 8,5 miljoni kroonise kahjumiga. Aarne Saar prognoosis Eesti Gaasi kaheksa kuu kahjumiks umbes 20 miljonit krooni, üheksa kuu lõppedes veel 10 miljonit krooni lisaks.

Saare sõnul on suurim kahjumi tekkimise allikas USA dollari kõrge kurss, mistõttu Venemaalt ostetav gaas on Eesti kroonides kallis.

Eesti Gaasi juhatus teeb firma omanikele ettepaneku katta kahjum tütarfirmade liitmisel emafirmaga kaasneva vara müügist. Üks müüki pandav objekt on näiteks ASile Tallinngaas kuuluv hoone Põhja puiesteel.

Hetkel kuum