9. juuli 1998 kell 22:00

Marieberg ostis poole Meediakorpist

Marieberg AB ostis eile 50 protsenti ASi Meediakorp aktsiatest, kuid suuri rahasüste Meediakorpi väljaannetel esialgu oodata pole.

Kaheaastaste läbirääkimiste tulemusena Stockholmis sooritatud tehingu hinda osapooled ei avalikusta, kuid erinevatel hinnangutel võib see olla 100--200 miljonit krooni.

Kuigi Marieberg on üks Rootsi suurimaid meediakontserne, pole ASi Meediakorp juhatuse esimehe Gunnar Kobini sõnul esialgu suuri rahalisi investeeringuid kavandatud. «Meediakorp on korralikult kapitaliseeritud ettevõte ja vajalikud investeeringud suudame teha olemasoleva bilansi baasil,» lausus Kobin.

Kobin lisas, et kui Postimehest tingitud mõttetu raharaiskamine turul jätkub, siis on Meediakorpil Mariebergi näol tugev seljatagune investeeringuteks.

Kobini sõnul pole oodata ka muudatusi Meediakorpile kuuluvate väljaannete sisus, sest kõigi toodete arengukavad on juba ammu olemas. «Ainus vahe on see, et nüüd on meil kasutada Mariebergi oskusteave,» märkis Kobin.

ASi Meediakorp nõukogu esimeheks jääb esialgu Hans H. Luik. Nõukogusse kuuluvad veel ka Mariebergi esindajatena Lars Jullin ja Thomas Lundquist ning advokaat Kaido Ehasoo. Kobin jätkab Meediakorpi juhatuse esimehena. ÄP

Hetkel kuum