Lahekalda elamukvartal jäi rahast ilma

24. juuli 1998, 00:00

Pika ja põhjaliku analüüsi järel otsustati ASile Lahekalda sündikaatlaenu mitte anda, kinnitas Eesti Forekspanga laenuosakonna juhataja Kaido Kangur. «Hansapank, Hoiupank ja Forekspank kirjutasid ASile Lahekalda ühise kirja, kus keelduti projekti rahastamast,» ütles ta.

ASi Lahekalda juhatuse esimees Sulo Nigul ei pea õigeks väidet, et laenutaotlus lükati tagasi. «Laenu andmine lükati edasi, mitte tagasi, veel mõned kuud tagasi olid pangad küll laenu andmisest väga huvitatud ja ma ei näe põhjust, miks nad üldse taotluse tagasi peaks lükkama,» arvas Nigul. «Meie suhtume asjadesse optimistlikult ning raha saame vajadusel ka mujalt, finantseerimisvõimalusi on mitu,» ütles ta.

Maarjamäe Maja ASi juhataja Andres Aavik ütles, et lähema poole aasta jooksul ei ole kinnisvaraturu elavnemist ilmselt oodata. Sügiseti inimeste huvi eluaseme soetamise vastu suureneb, kuid pankade laenutingimused on sedavõrd karmistunud, et eluasemelaenu õnnestub saada vaid vähestel. Aaviku sõnul pole oodata ka laenuintresside langemist. Ta ütles, et Lahekalda suurim ülesanne on kohale positiivse imago loomine, sest Lasnamäe piirkond pole kuigi nõutud.

Nõmme Maja müügijuht Tarmo Villems sõnas, et inimesed tahavad siiski enne näha, mida ostetakse. Tema hinnangul on kinnisvaraturg praegu vaiksem ja müügimahud tuntavalt vähenenud.

Suurim konkurent Lahekaldale on Ilmarise kvartali kinnisvaraprojekt.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    28. November 2011, 18:48
    Otsi:

    Ava täpsem otsing