• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Lahekalda elamukvartal jäi rahast ilma

  Pika ja põhjaliku analüüsi järel otsustati ASile Lahekalda sündikaatlaenu mitte anda, kinnitas Eesti Forekspanga laenuosakonna juhataja Kaido Kangur. «Hansapank, Hoiupank ja Forekspank kirjutasid ASile Lahekalda ühise kirja, kus keelduti projekti rahastamast,» ütles ta.
  ASi Lahekalda juhatuse esimees Sulo Nigul ei pea õigeks väidet, et laenutaotlus lükati tagasi. «Laenu andmine lükati edasi, mitte tagasi, veel mõned kuud tagasi olid pangad küll laenu andmisest väga huvitatud ja ma ei näe põhjust, miks nad üldse taotluse tagasi peaks lükkama,» arvas Nigul. «Meie suhtume asjadesse optimistlikult ning raha saame vajadusel ka mujalt, finantseerimisvõimalusi on mitu,» ütles ta.
  Maarjamäe Maja ASi juhataja Andres Aavik ütles, et lähema poole aasta jooksul ei ole kinnisvaraturu elavnemist ilmselt oodata. Sügiseti inimeste huvi eluaseme soetamise vastu suureneb, kuid pankade laenutingimused on sedavõrd karmistunud, et eluasemelaenu õnnestub saada vaid vähestel. Aaviku sõnul pole oodata ka laenuintresside langemist. Ta ütles, et Lahekalda suurim ülesanne on kohale positiivse imago loomine, sest Lasnamäe piirkond pole kuigi nõutud.
  Nõmme Maja müügijuht Tarmo Villems sõnas, et inimesed tahavad siiski enne näha, mida ostetakse. Tema hinnangul on kinnisvaraturg praegu vaiksem ja müügimahud tuntavalt vähenenud.
  Suurim konkurent Lahekaldale on Ilmarise kvartali kinnisvaraprojekt.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Säästkem energiat taastuvenergiale
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
USA peamised indeksid punased
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: kaua tants kinnisvaraturul ja pinged tööturul veel kestavad?
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Valitsus võttis vastu eelnõu, kuhu on riigifirma arust sisse kirjutatud huvide konflikt
Valitsus kiitis heaks ehitusseadustiku ja sellega seonduvate seaduste muutmise eelnõu, mille järgi saab riik ise meretuuleparkide ja kalakasvatuste hoonestuslubasid algatada ja läbi viia ning seejärel panna enampakkumisele.
Valitsus kiitis heaks ehitusseadustiku ja sellega seonduvate seaduste muutmise eelnõu, mille järgi saab riik ise meretuuleparkide ja kalakasvatuste hoonestuslubasid algatada ja läbi viia ning seejärel panna enampakkumisele.