• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Silmet jõudis esimest korda kasumisse

  Valdusfirma Silmet Grupp viie kuu 10 miljoni kroonisest kasumist oli Silmeti kasum 3,5 miljonit, teatas eile pressikonverentsil nõukogu esimees Tiit Vähi.
  «Täna oleme ühe etapi lõpetanud, Silmetil on nina vee peal,» kommenteeris Vähi ettevõtte tulemusi. Ülejäänud 6,5 miljonit krooni kasumit andis tema kinnitusel elektritootmise tütarettevõte AS Silmet SEJ.
  Gruppi kuuluvad veel ASid Sillamäe Sadam, Silmet Kinnisvara ja keskkonnakahjustusi likvideeriv AS Ökosil. Aasta lõpuks prognoosis Vähi Silmet Grupi kasumiks 25 mln krooni.
  Vähi kinnitas eile, et on koos Mehis Pilvega Silmeti omanikeringis, aga osalus on lõpuni vormistamata.
  Koos Magnum Grupiga Silmeti erastanud Ameerika eestlane Thomas Waldin oli Vähi sõnul valmis aasta tagasi oma raha kadunuks tunnistama. Waldin ehmus, kui nägi eelmisel kevadel audiitori järeldusotsust selle kohta, et Silmetil puudus raamatupidamine, mille järgi hinnata majandusseisu. «Sisuliselt päästsime Waldini investeeringu,» märkis Vähi.
  Silmet Grupi eelmise aasta kahjum oli 57 miljonit krooni, millest juhatuse esimehe Neeme Jõgi sõnul oli äritegevuse kahjum 20 miljonit krooni.
  RASi Silmet erastasid Thomas Waldin ja Magnum Grupp eelmise aasta algul, kui Tiit Vähi oli peaminister.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Triinu Järviste: kas Eesti haiglaid tohib piiramatult rahastada?
Euroopa Komisjon analüüsis hiljuti tehtud otsuses Eesti tervishoiusüsteemi rahastusmudelit ning andis hinnangu sellele, kas riik tohib haiglavõrgu arengukavas olevaid haiglaid erahaiglatele eelistada. Selle üle, mida riik ja omavalitsused komisjoni juhistest järeldama peaks ja kas erahaiglad peavad tõesti HVA haiglatele antud igasugust toetust pika näoga kõrvalt vaatama, arutleb advokaadibüroo TGS Baltic konkurentsiõiguse vandeadvokaat Triinu Järviste.
Euroopa Komisjon analüüsis hiljuti tehtud otsuses Eesti tervishoiusüsteemi rahastusmudelit ning andis hinnangu sellele, kas riik tohib haiglavõrgu arengukavas olevaid haiglaid erahaiglatele eelistada. Selle üle, mida riik ja omavalitsused komisjoni juhistest järeldama peaks ja kas erahaiglad peavad tõesti HVA haiglatele antud igasugust toetust pika näoga kõrvalt vaatama, arutleb advokaadibüroo TGS Baltic konkurentsiõiguse vandeadvokaat Triinu Järviste.
USA peamised indeksid punased
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: kaua tants kinnisvaraturul ja pinged tööturul veel kestavad?
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Andmekaitsele läbi sõrmede vaatamine maksab miljoneid
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.