26. august 1998 kell 22:00

Tallinna börs ujub vastuvoolu

Tallinna börs jätkab gravitatsioonijõu trotsimist. Peamiselt pangaaktsiate toel rallis börs eile hommikul taas kiirelt ülespoole. Kauplemispäeva lõppedes fikseerus ÄP indeks 9,3% teisipäevasest sulgemistasemest kõrgemal, 452,17 punktil. Pangasektor oli veelgi edukam, kerkides päevaga koguni 13,09%.

Vaatamata turu päris korralikule käibele (eilne päevakäive 76,2 mln kr) kurdavad maaklerid, et iga veidi suurem tehingukorraldus suudab hetkel turgu liigutada. Seda oli eile teist päeva järjest näha Norma aktsia puhul, mis 3,88 mln kroonise käibe juures kõikus päevasiseselt päris laias, 4 kroonises vahemikus. Sulgemishetkel oli aktsia aga siiski vaid 0,87% üleeilsest kõrgemal.

Hansapanga aktsia hind liikus Skandinaavlaste tugeva nõudluse tulemusel 14,5% ülespoole ja sulgus õhtul 83 kr tasemel. Viimati oli Hansapanga aktsia nii kõrgel mai keskpaigas. Pärast Tallinna börsi sulgemist jätkus tõus veel Helsingis, mis lubab oletada, et homme avaneb Hansa aktsia Tallinnas veel paar krooni kõrgemal.

Kui kaua Tallinnas suudetakse maailma börsidel valitsevat langusmeeleolu vältida, sõltub hetkel skandinaavlaste tujudest.

Hetkel kuum