• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ühinenud Meiereid lükkab maksmist edasi

  Kogu eelneval kuul ostetud piima hinna maksaks Ühinenud Meiereid tootjatele saadetud kirja kohaselt veel järgneva kolme kuu jooksul.
  Juhul kui tootjad ei soostu lepingut muutma, kasutab Ühinenud Meiereid õigust leping katkestada, sest on sellest kaks nädalat ette teatanud, kirjutab ajaleht Sakala.
  Seni maksis Ühinenud Meiereid lepingupartneritele eelneval kuul ostetud piima eest järgmise kuu esimeses pooles ja tootjal oli õigus iga üleläinud päeva eest nõuda viivist.
  Ühinenud Meiereid põhjendab lepingute muutmise vajadust keeruka olukorraga Venemaal ja Ukrainas, mis on viinud kontserni idaekspordi katkemiseni.
  «Probleemse situatsiooni stabiliseerudes loodame meievahelise lepingu uuesti läbi vaadata,» teatab kontsern oma kirjas.
  Piimatootjast talunik ütles Sakalale, et müüks võimaluse korral oma toodangut mujale, kuid Ühinenud Meiereidele müümine on paraku ainus võimalus.
  Viit Lõuna-Eesti piimakombinaati ühendav Ühinenud Meiereid eksportis itta seni poole toodangust. Kontsern töötleb ligi 40 protsenti Eestis toodetavast piimast.
  Ühinenud Meiereide juhatuse esimees Aivar Pärgmäe ennustas varem rubla stabiliseerumist ja Venemaa ekspordi jätkumist kahe kuu pärast. Ta ütles, et uuelt tasemelt oleks võimalik vastavalt maailmaturu hinnale välja arvutada piimatoodete uus hind.
  Juhul kui käivitub must stsenaarium ehk Venemaa kaldub poliitiliselt diktatuurilaadse ühiskonna suunas, peab Ühinenud Meiereid umbes poole oma võimsusest kinni panema ja orienteeruma ümber lääne turule.
  Piima kokkuostuhinna taset kommenteerides ütles Pärgmäe, et ettevõte ei saa olukorras, kus turul valitseb selge ülepakkumine, olla heategev organisatsioon. Keerulise situatsiooni tõttu Venemaa majanduses ja finantsturgudel saatis Ühinenud Meiereid peaaegu pooled töötajad septembrist sundpuhkusele ja langetas piima kokkuostuhinda keskmiselt 30 senti kg kohta.
  Vene uue valuutakursipoliitika tulemusel hakkas rubla kurss augustis vabalt kõikuma, viies Vene majanduse krahhi äärele. Eesti Venemaale suunatud ettevõtete eksport on katkenud ning firmad on sunnitud oma turundusstrateegiat muutma. BNS
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Sulev Alajõe: Pärnu majandusarengut takistav oskustööjõu nappus istub haridussüsteemi augus
Kohalikele tugevustele rajatud spetsialistiõpe aitab piirkonda investoritele atraktiivsemaks muuta, kirjutab Eesti 200 esinumber kohalikel valimistel Pärnus Sulev Alajõe vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Kohalikele tugevustele rajatud spetsialistiõpe aitab piirkonda investoritele atraktiivsemaks muuta, kirjutab Eesti 200 esinumber kohalikel valimistel Pärnus Sulev Alajõe vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Algas Arco Vara aktsiate märkimine
Täna algab Arco Vara täiendavate aktsiate märkimise periood, mis kestab oktoobri keskpaigani.
Täna algab Arco Vara täiendavate aktsiate märkimise periood, mis kestab oktoobri keskpaigani.
Tootjahinnaindeks tõusis üle 15 protsendi
Tööstustoodangu tootjahinnaindeks, mis iseloomustab Eestis nii koduturule kui ka ekspordiks valmistatud tööstustoodete hindade muutust, tõusis tänavu augustis võrreldes juuliga 1,7 protsenti, aga võrreldes eelmise aasta augustiga 15,5 protsenti.
Tööstustoodangu tootjahinnaindeks, mis iseloomustab Eestis nii koduturule kui ka ekspordiks valmistatud tööstustoodete hindade muutust, tõusis tänavu augustis võrreldes juuliga 1,7 protsenti, aga võrreldes eelmise aasta augustiga 15,5 protsenti.
Eesti ükssarvikute asutajad: peagi on Eestis 15 miljardifirmat
Miljardieurose väärtusega arenevaid tehnoloogiafirmasid on Eestis rohkem kui kusagil Euroopas, kuidas saavutatud edu säilitada ja mida saaks riiks selleks ära teha, rääkisid kolmapäeval Äriplaani konverentsil lavale astuvad Eesti ükssarvikute asutajad portaali Foundme.io vahendusel.
Miljardieurose väärtusega arenevaid tehnoloogiafirmasid on Eestis rohkem kui kusagil Euroopas, kuidas saavutatud edu säilitada ja mida saaks riiks selleks ära teha, rääkisid kolmapäeval Äriplaani konverentsil lavale astuvad Eesti ükssarvikute asutajad portaali Foundme.io vahendusel.