Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ühinenud Meiereid lükkab maksmist edasi

  Kogu eelneval kuul ostetud piima hinna maksaks Ühinenud Meiereid tootjatele saadetud kirja kohaselt veel järgneva kolme kuu jooksul.
  Juhul kui tootjad ei soostu lepingut muutma, kasutab Ühinenud Meiereid õigust leping katkestada, sest on sellest kaks nädalat ette teatanud, kirjutab ajaleht Sakala.
  Seni maksis Ühinenud Meiereid lepingupartneritele eelneval kuul ostetud piima eest järgmise kuu esimeses pooles ja tootjal oli õigus iga üleläinud päeva eest nõuda viivist.
  Ühinenud Meiereid põhjendab lepingute muutmise vajadust keeruka olukorraga Venemaal ja Ukrainas, mis on viinud kontserni idaekspordi katkemiseni.
  «Probleemse situatsiooni stabiliseerudes loodame meievahelise lepingu uuesti läbi vaadata,» teatab kontsern oma kirjas.
  Piimatootjast talunik ütles Sakalale, et müüks võimaluse korral oma toodangut mujale, kuid Ühinenud Meiereidele müümine on paraku ainus võimalus.
  Viit Lõuna-Eesti piimakombinaati ühendav Ühinenud Meiereid eksportis itta seni poole toodangust. Kontsern töötleb ligi 40 protsenti Eestis toodetavast piimast.
  Ühinenud Meiereide juhatuse esimees Aivar Pärgmäe ennustas varem rubla stabiliseerumist ja Venemaa ekspordi jätkumist kahe kuu pärast. Ta ütles, et uuelt tasemelt oleks võimalik vastavalt maailmaturu hinnale välja arvutada piimatoodete uus hind.
  Juhul kui käivitub must stsenaarium ehk Venemaa kaldub poliitiliselt diktatuurilaadse ühiskonna suunas, peab Ühinenud Meiereid umbes poole oma võimsusest kinni panema ja orienteeruma ümber lääne turule.
  Piima kokkuostuhinna taset kommenteerides ütles Pärgmäe, et ettevõte ei saa olukorras, kus turul valitseb selge ülepakkumine, olla heategev organisatsioon. Keerulise situatsiooni tõttu Venemaa majanduses ja finantsturgudel saatis Ühinenud Meiereid peaaegu pooled töötajad septembrist sundpuhkusele ja langetas piima kokkuostuhinda keskmiselt 30 senti kg kohta.
  Vene uue valuutakursipoliitika tulemusel hakkas rubla kurss augustis vabalt kõikuma, viies Vene majanduse krahhi äärele. Eesti Venemaale suunatud ettevõtete eksport on katkenud ning firmad on sunnitud oma turundusstrateegiat muutma. BNS
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Karoli Niilus: riigihangetega saab aidata lahendada keskkonna- ja sotsiaalprobleeme
Riigihanked peidavad endas paljudele teadmata ressurssi – võimalust laiemalt toetada ühiskondlikku toimetulekut, kirjutab rahandusministeeriumi riigihangete ja riigiabi osakonna nõunik Karoli Niilus.
Riigihanked peidavad endas paljudele teadmata ressurssi – võimalust laiemalt toetada ühiskondlikku toimetulekut, kirjutab rahandusministeeriumi riigihangete ja riigiabi osakonna nõunik Karoli Niilus.
Modera kasvatas poole aastaga müüki 60%
Automüügitarkvara tootev Eesti ettevõte Modera kasvatas selle aasta esimesel poolel müüki 60%, ettevõtte tulu ulatus 654 846 euroni.
Automüügitarkvara tootev Eesti ettevõte Modera kasvatas selle aasta esimesel poolel müüki 60%, ettevõtte tulu ulatus 654 846 euroni.
Nelja Eesti juhi teed tippu - kriisiloits, ettemääratus ja õpetaja võimendus
Värskes Äripäeva raadio saates "Juhi jutud" võtame kokku kuulajate lemmiksaated ja nopime nendest välja neli põnevat kildu Eesti juhtidelt. Tänases saates saavad sõna Eesti suurima panga Swedbanki juht Olavi Lepp, 2020. aastal Eesti parimaks kooliks valitud Uulu põhikooli juht Egle Rumberg, noorim Tallinna börsi firmade juht ehk Arco Vara juht Miko-Ove Niinemäe ja LHV grupi juht Madis Toomsalu, kes pälvis tänavu tunnustuse parim juht.
Värskes Äripäeva raadio saates "Juhi jutud" võtame kokku kuulajate lemmiksaated ja nopime nendest välja neli põnevat kildu Eesti juhtidelt. Tänases saates saavad sõna Eesti suurima panga Swedbanki juht Olavi Lepp, 2020. aastal Eesti parimaks kooliks valitud Uulu põhikooli juht Egle Rumberg, noorim Tallinna börsi firmade juht ehk Arco Vara juht Miko-Ove Niinemäe ja LHV grupi juht Madis Toomsalu, kes pälvis tänavu tunnustuse parim juht.
Kriis Ühendkuningriigi valitsuses jätkub, pannes naela langema
Hilja õhtul vallandas Ühendkuningriigi peaministri koha pärast võitlev Boris Johnson ühe võtmeministri, ehituse ja kohaliku arengu eest vastutava Michael Gove. Valuutaturg reageeris otsusele naela langemisega teiste peamiste valuutade suhtes.
Hilja õhtul vallandas Ühendkuningriigi peaministri koha pärast võitlev Boris Johnson ühe võtmeministri, ehituse ja kohaliku arengu eest vastutava Michael Gove. Valuutaturg reageeris otsusele naela langemisega teiste peamiste valuutade suhtes.
Läti taastab kohustusliku ajateenistuse
Läti plaanib seoses Venemaa põhjustatud pingetega taastada järk-järgult meestele kohustusliku kaitseväeteenistuse, teatas kaitseminister Artis Pabriks.
Läti plaanib seoses Venemaa põhjustatud pingetega taastada järk-järgult meestele kohustusliku kaitseväeteenistuse, teatas kaitseminister Artis Pabriks.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.