17. september 1998 kell 22:00

Norma Grupp tahab vabaneda naabrist

Kesklinna valitsuse korraldused augusti algusest, millega tühistati Contanti müügiluba ja kohustati kiirsöögipaviljon likvideerima, on motiveerimata ning seetõttu seadusevastased, teatas Aivar Pilv halduskohtus. Samas viitas ta mitmele dokumendile, mille järgi on kesklinna valitsus kaasanud Contanti vastu suunatud tegevusse teisigi ametiasutusi.

Pilve sõnul pole linnaplaneerimisamet poolteise kuu jooksul vastanud, kas Norma Grupi ärikeskusele eraldatud territoorium hõlmab ka ala, kus praegu paikneb ASi Contant kiirsöögipaviljon.

Kesklinna valitsuse õigusnõunik Indrek Ahlberg ütles kohtus, et Contantile antud ajutine maakasutusluba kehtis 1997. a maini.

Ahlberg oli küll sunnitud tõdema, et ta ei ole Hobujaama tänava detailplaneeringut näinud, kuid temale teadaolevalt pidi see siiski olemas olema. Ahlbergi sõnul avaneb Norma Grupi ärikeskusest tulev trepistik maa-alale, kus asub kiirsöögikoht.

Aivar Pilve küsimusele, kas kesklinna valitsuse korraldustest võib välja lugeda, et kiirsöögipaviljon jääb ehitusele ette, vastas kohtus viibinud kesklinna vanem Hannes Kuhlbach eitavalt. Kõnealustes korraldustes on juttu vaid linna majanduslikest vajadustest.

Hetkel kuum