21. oktoober 1998 kell 22:00

Traadita telefonid

Eestis on lubatud juhtmeta telefonid sagedusstandardiga CT-1, CT-2 ja DECT, millest esimene on analoogtelefon ja teised kaks digitaaltelefonid. Standardi CT0 kasutamine on Eestis keelatud. Lubatud on ainult sideametilt heakskiidu saanud traadita telefonide kasutamine.

Üldjuhul on seda tüüpi telefonide tegevusraadius lagedal maal kuni 300 meetrit. Majade sees ja suurte ehituskonstruktsioonide lähedal on raadius väiksem.

Paljud traadita telefonid võimaldavad pidada sidet kaasaskantava toru ja büroolaual oleva jaama vahel, mis on kasulik majas ringi liikuvale inimesele. Pealtkuulamise ja salaja teie arvel helistamise eest on paremini kaitstud digitaaltelefonid.

DECT-telefon võimaldab edastada ka tekstiteateid, kujutist ja andmepakette. Ta hakkab üha enam täitma GSM-võrgu ja koduse juhtmeta telefoni vahelise silla rolli.

Hetkel kuum