Tooraine

26. oktoober 1998, 00:00

Londoni metallibörs (LME) teatas reedel, et plaanib järgmisel aastal alustada kangihõbeda noteerimisega. Praegu kaubeldakse LME-l kuue värvilise metalli (alumiinium, nikkel, plii, tina, tsink ja vask) ning alumiiniumisulamiga. Kauplemist planeeritakse 5000- ja 10 000untsiliste kogustega. Hõbe peab sisaldama vähemalt 99,95% puhast metalli. Hõbeda realiseerimiskeskused asuvad Euroopas, Põhja-Ameerikas ja Lähis-Idas.

Praegu kaubeldakse hõbedaga New Yorgi kaubabörsil tulevikutehingutega ning pankadevahelisel väärismetallide turul Londonis hetkehindadega. LME-l hakatakse analoogiliselt teiste metallidega noteerima hõbeda futuurtehinguid tähtajaga kolm kuni 27 kuud.

Kuigi pankadevaheline väärismetallide turg tervitas LME otsust, on analüütikud plaani suhtes skeptilised. Hõbedaga kaubeldi LME-l kuni juunini 1989, kuid kauplemismahtude kokkukuivamise tõttu lõpetati. Praegu on pankadevahelise turu näol olemas võimas turg, kus päevas vahetab omanikku üle 300 mln untsi hõbedat koguväärtuses 1,5--2 mld dollarit. Iga päev sooritatakse umbes pool tuhat tehingut.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing