• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tooraine

  Londoni metallibörs (LME) teatas reedel, et plaanib järgmisel aastal alustada kangihõbeda noteerimisega. Praegu kaubeldakse LME-l kuue värvilise metalli (alumiinium, nikkel, plii, tina, tsink ja vask) ning alumiiniumisulamiga. Kauplemist planeeritakse 5000- ja 10 000untsiliste kogustega. Hõbe peab sisaldama vähemalt 99,95% puhast metalli. Hõbeda realiseerimiskeskused asuvad Euroopas, Põhja-Ameerikas ja Lähis-Idas.
  Praegu kaubeldakse hõbedaga New Yorgi kaubabörsil tulevikutehingutega ning pankadevahelisel väärismetallide turul Londonis hetkehindadega. LME-l hakatakse analoogiliselt teiste metallidega noteerima hõbeda futuurtehinguid tähtajaga kolm kuni 27 kuud.
  Kuigi pankadevaheline väärismetallide turg tervitas LME otsust, on analüütikud plaani suhtes skeptilised. Hõbedaga kaubeldi LME-l kuni juunini 1989, kuid kauplemismahtude kokkukuivamise tõttu lõpetati. Praegu on pankadevahelise turu näol olemas võimas turg, kus päevas vahetab omanikku üle 300 mln untsi hõbedat koguväärtuses 1,5--2 mld dollarit. Iga päev sooritatakse umbes pool tuhat tehingut.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Säästkem energiat taastuvenergiale
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
USA peamised indeksid punased
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: kaua tants kinnisvaraturul ja pinged tööturul veel kestavad?
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Valitsus võttis vastu eelnõu, kuhu on riigifirma arust sisse kirjutatud huvide konflikt
Valitsus kiitis heaks ehitusseadustiku ja sellega seonduvate seaduste muutmise eelnõu, mille järgi saab riik ise meretuuleparkide ja kalakasvatuste hoonestuslubasid algatada ja läbi viia ning seejärel panna enampakkumisele.
Valitsus kiitis heaks ehitusseadustiku ja sellega seonduvate seaduste muutmise eelnõu, mille järgi saab riik ise meretuuleparkide ja kalakasvatuste hoonestuslubasid algatada ja läbi viia ning seejärel panna enampakkumisele.