Silva Männik • 24. november 1998 kell 22:00

ASA saab Londonist lisaraha

Kõnealuste kindlustusseltside suuromanik Leonid Apananski ütles, et esmaspäeva hilisõhtul sõlmiti Briti investeerimisfirmaga First Western Ltd leping ASA Kindlustuse ja AB Elukindlustuse aktsiate müügiks Briti firma kliendile -- Londoni börsi vabaturul noteeritud rahvusvahelisele investeerimisfirmale. Viimase nimi ja tehingu üksikasjad avalikustatakse seoses börsikohustusega alles detsembri teisel nädalal, mil toimub Londonis ostu-müügitehing ning aktsiad vahetavad omanikku. Ta kinnitas vaid, et müüakse vähemalt 51% seltside aktsiapakist.

ASA Kindlustuse aktsiate ostmise läbirääkimistest on teatanud üks Suurbritannias registreeritud investeerimis-

firma Siege PLC esindaja.

Apanaski ütles, et kokkuleppe kohaselt peaks Londoni börsifirma pärast aktsiate omandamist korraldama mõlemas seltsis aktsiakapitali laiendamise uute aktsiate emiteerimise teel. Selleks kutsutakse detsembri lõpus kokku ASA Kindlustuse ja AB Elukindlustuse aktsionäride erakorralised koosolekud.

«See ei tähenda, et nad kohustuvad aktsiakapitali laiendama, vaid teevad seda siis, kui aktsionäride koosolek vajalikuks peab,» lausus ta.

Apananski kordas oma varasemat seisukohta, et seltsidele ei ole kapitali suurendamine vajalik, sest nad on juba praegu ülekapitaliseeritud.

Apananski rääkis, et aktsiate müügi eesmärk on AB Kindlustuse Grupi soov kaasata selline rahvusvaheline partner, kelle finantsseisund ja hea maine võimaldaksid vajaduse korral saada vahendeid rahvusvahelistelt börsidelt.

Hetkel kuum