• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Visa hädas pettuste ja kaebustega

  Kuigi Visa 745 miljardi dollarilisest käibest Euroopa Liidus moodustab internetikaubandus vaid ühe protsendi, on peaaegu pooled kõikidest firmale laekuvatest kaebustest sellega seotud. Selline areng tekitab peavalu ka paljudele suurtele Euroopa pankadele, kes kaarte klientidele väljastavad.
  Kaebustega tegelemine nõuab pankadelt suuri lisakulutusi. On küll ka võimalik pretensioonid hüvitada ilma juhtumit lähemalt uurimata, kuid kaubanduse kiire kasvu puhul läheb see väga kalliks maksma.
  Soome Luottokunta projektijuhi Ilkka Laitineni sõnul on hüvitatud summad seni küllaltki väikesed olnud, nii et need on kantud otse kliendi pangaarvele.
  70% hüvitustest olid pangad sunnitud oma kahjumisse kirjutama, edaspidi loodetakse aga kogu raha internetis tegutsevatelt kauplejatelt tagasi saada. Visa tellitud uurimus näitab, et üle viiendiku kaebuse esitanutest polnud toodet või teenust, mille eest talle
  arve esitati, tellinudki. Ülejäänud ei saanud soovitud kaupa kätte või siis said selle liiga suure hilinemisega. Väga suur osa kaebustest seondub seksteenustega.
  Tihti tekib probleem ka sellest, et kliendile ei jää tõendit lepingu kohta, mille ta on müüjaga sõlminud. Seetõttu võib klient hankida enda teadmata kuudepikkuse võla, millest on ilma tõendita raske vabaneda. Lisaks hoolimatule kaardikasutusele võib kaardi omanik sattuda puhtakujuliste võrgupetturite küüsi, kes kasutavad oma tehinguteks ilma loata teiste krediitkaartide koodi.
  Visa on koos Mastercardiga leidnud probleemile lahenduse SET-maksesüsteemiga, mida Luottokunta on Soomes katsetanud 1996. aastast. Nüüd plaanitakse sellega ka rahvusvahelisele turule minna.
  Programmi usaldusväärsus on tagatud sellega, et see identifitseerib nii kaardiomaniku kui müüja, nii et tehingu osapooled teavad, kellega neil tegemist on.
  Autor: ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Rimi turundusjuht: kolm suurimat muret on praegu meie inimesed, inimesed ja veel kord inimesed
Uute karmimate piirangute aeg esitab suure väljakutse kaupluste töötajatele, sest iga ukse ette meil turvameest panna ei ole, kirjutab Rimi turundus- ja kommunikatsioonijuht Andrija Arro.
Uute karmimate piirangute aeg esitab suure väljakutse kaupluste töötajatele, sest iga ukse ette meil turvameest panna ei ole, kirjutab Rimi turundus- ja kommunikatsioonijuht Andrija Arro.
Tesla aktsia on mulle toonud mõne kuuga 70% kasumit Tulemused ületasid jällegi analüütikute ootuseid
Ma ei saa jätta märkimata, kui minu portfelli aktsiad rekordeid löövad. Sedakorda siis Tesla nii aktsia hinna kui kolmanda kvartali tulemustega, ehkki selle aktsia roll minu portfellis on pigem spekulatiivne ja osakaal marginaalne, on kasum paberil väga korralik.
Ma ei saa jätta märkimata, kui minu portfelli aktsiad rekordeid löövad. Sedakorda siis Tesla nii aktsia hinna kui kolmanda kvartali tulemustega, ehkki selle aktsia roll minu portfellis on pigem spekulatiivne ja osakaal marginaalne, on kasum paberil väga korralik.
Rail Baltica projekt allkirjastas pea 20miljonilise toetuslepingu
Rail Baltica projekt allkirjastas toetuslepingu Euroopa Kliima-, Infrastruktuuri- ja Keskkonnaagentuuriga (CEF).
Rail Baltica projekt allkirjastas toetuslepingu Euroopa Kliima-, Infrastruktuuri- ja Keskkonnaagentuuriga (CEF).
Purginappus ja hinnatõus kimbutavad õlletootjat
Alumiiniumpurkide tarnekindlus on võrreldes suvega küll paranenud, kuid nõudlus on endiselt pakkumisest suurem, rääkis Saku Õlletehase tootmisjuht Marite Mets. Hinnatõus pitsitab tootjat igast nurgast ning näiteks euroaluste hind on suvega võrreldes kahekordistunud.
Alumiiniumpurkide tarnekindlus on võrreldes suvega küll paranenud, kuid nõudlus on endiselt pakkumisest suurem, rääkis Saku Õlletehase tootmisjuht Marite Mets. Hinnatõus pitsitab tootjat igast nurgast ning näiteks euroaluste hind on suvega võrreldes kahekordistunud.