• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ilves peab EME pakutud tollivarianti kurnavaks

  Ilves ütles eile ajakirjanikele, et maailma kaubandusorganisatsiooniga (WTO) kokku lepitud tollilaed olid saavutatud põllumajandusministeeriumi nõusolekul, mida juhtis EMEsse kuuluv minister.
  Seega on WTO-nimekirjadest erinevate tollilagede läbisurumise püüd Ilvese sõnul vaid populism, millega valitsus ei saa kaasa minna. Valitsus ei saa EME pakutud tollivarianti toetada juba seepärast, et see tooks kaasa WTOga liitumise määramata aega edasi lükkumise, märkis Ilves.
  Põllumajandusminister Ivari Padari sõnul vajab Eesti siiski tolle põllumajanduse olukorra parandamiseks, hoolimata valitsuse otsusest maapoliitikute pakutud kaitsetolle mitte toetada. Padar kinnitas eile, et valitsusel on ühtne seisukoht rakendada WTOga kokku lepitud raames tolle alates 2001. aastast.
  Valitsus ei toetanud EME poolt esitatud tollitariifi seaduse muutmise eelnõu, sest see on vastuolus põhiseadusega ning ei lähe kokku rahvusvaheliste lepetega.
  Peale vastuolu põhiseadusega sisaldab EME eelnõu tollimäärasid, mis on kõrgemad kui WTO liikmesläbirääkimistel kokku lepitud tollilaed.
  Valitsus otsustas, et Eesti ei rakenda kaitsetolle enne Eesti liitumist Euroopa Liiduga. Tollide asemel on valitsuse hinnangul tarvis tõhustada kehtivate tururegulatsiooniseaduste toimet.
  EME tollitariifide eelnõu läbis eile riigikogus ilma suuremate vaidlusteta esimese lugemise.
  EME esitatud tollitariifi seaduse eelnõu näeb ette kõrgete sisseveotollide määramist mitme toidukauba suhtes. Eelnõu näeb ette tollimakse 40 kaubagrupi, peamiselt liha, piima, teravilja, kartuli ja munade sisseveole. EME soovib tolle kehtestada riikide suhtes, millega Eestil pole vabakaubanduslepingut.
  Kaitsetollide teema on poliitilisi pingeid tekitanud kogu aja vältel pärast Eesti taasiseseisvumist.
  Autor: BNS
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Urmas Villmann: parim reklaamikanal on Lasnamäe kanal
Telereklaami eest saab minna kööki võileiba tegema, digireklaami vastu aitab AdBlock, autos kõlavast tüütust raadioreklaamist päästab üks nupuvajutus. Aga välireklaami eest on raske põgeneda, kirjutab loovagentuuri Kontuur Leo Burnett loovjuht, partner ja juhatuse liige Urmas Villmann Äripäeva teemaveebis Bestmarketing.ee.
Telereklaami eest saab minna kööki võileiba tegema, digireklaami vastu aitab AdBlock, autos kõlavast tüütust raadioreklaamist päästab üks nupuvajutus. Aga välireklaami eest on raske põgeneda, kirjutab loovagentuuri Kontuur Leo Burnett loovjuht, partner ja juhatuse liige Urmas Villmann Äripäeva teemaveebis Bestmarketing.ee.
USA aktsia futuurid ennustavad tõusu jätkumist
Tänast päeva on USA suuremad aktsiaindeksite futuurid alustanud tõusuga ning USA suuremate aktsiaindeksite rekordid on kasvule viinud ka Aasia suuremad börsiindeksid
Tänast päeva on USA suuremad aktsiaindeksite futuurid alustanud tõusuga ning USA suuremate aktsiaindeksite rekordid on kasvule viinud ka Aasia suuremad börsiindeksid
Raadiohommikus: aina uusi turge vallutav Eesti pank
Äripäeva raadio teisipäevases hommikuprogrammis käsitletakse teemasid finantsmaailmast hambaravini.
Äripäeva raadio teisipäevases hommikuprogrammis käsitletakse teemasid finantsmaailmast hambaravini.
Majutusasutuste kogemused hullude klientidega: poissmehed leiavad alati vahukustuti üles
Mustjõe Kõrtsitalu perenaine Evika Eljas ja Go Hotel Shnelli hotellijuht Alver Pupart meenutasid saates "Turismitund" kogemusi raskete klientidega. "Vahel astub mõni inimene läbi seina ka," muigas Pupart.
Mustjõe Kõrtsitalu perenaine Evika Eljas ja Go Hotel Shnelli hotellijuht Alver Pupart meenutasid saates "Turismitund" kogemusi raskete klientidega. "Vahel astub mõni inimene läbi seina ka," muigas Pupart.