• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Soome Nokia põrutas Ericssoni eest ära

  Soome telekommunikatsioonikontsern Nokia sai aasta I kvartalis rekordilise maksude-eelse kasumi -- 11,79 miljardit Eesti krooni, mis on kaks korda rohkem kui mullu samal ajal. Nokia majandustulemused ületasid turgude ootusi, sest analüütikud olid ennustanud Nokiale keskmiselt 9,77 miljardi krooni suurust kasumit.
  Nokia Mobile Phonesi käive kasvas 92% ja oli 40,38 miljardit krooni, Nokia Telecommunicationsi käive kasvas 25% ja oli 17,37 miljardit krooni. Nokia kogukäive suurenes 55% ning selle tulemusega peaks see tänavu ületama 260 miljardit krooni. Nokia ärikasum oli 20% käibest, Ericssonil 4,3%.
  Nokia grupi tegevdirektor Jorma Ollila ütles majandustulemusi kommenteerides, et esimese kvartali näitajatest nähtub, et Nokia suudab tänavused eesmärgid saavutada. Soodsad majandustulemused kergitasid Nokia aktsiate kurssi Helsingi börsil 8,5%, mille järel see maksis 76,20 eurot. Nokia börsiväärtus suurenes esimeses kvartalis 135,5 miljardi krooni võrra ja on 1460 miljardit krooni. Ericssoni börsiväärtus on poole väiksem -- 704 miljardit krooni.
  Rootsi telekommunikatsioonikontserni Ericsson maksude-eelne kasum vähenes esimeses kvartalis 51% ja piirdus 2,29 miljardi Eesti krooniga, mis on 0,88 miljardi võrra analüütikute pakutust vähem.
  Need, kes ootasid Ericssoni tegevdirektorilt Sven-Christer Nilssonilt positiivset signaali, pidid pettuma, sest nüüd on selge, et kogu selle aasta tulemus jääb eelmise aasta omale alla. Ericsson loodab selle aasta müüki suurendada 10% Nokia 25--35% vastu.
  Ericssoni ja Nokia esimese kvartali tulemuste suure erinevuse võib kokku võtta ühe sõnaga -- mobiiltelefonid. Ericsson ei teeninud mobiiltelefonidega suurt midagi ja müük vähenes eelmise aasta I kvartaliga võrreldes 12%, ehkki arvuliselt müüs ta telefone 37% rohkem. Nokia mobiiltelefonide müük suurenes aga ligi kaks korda, 40,4 miljardi kroonini.
  Majandusnäitajate paranemise tõttu loodab Nokia nüüd miljardenda mobiiltelefoni müüa aastal 2003 varasema 2005 asemel.
  Autor: ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Ragmar Saksing: väetame roheidud viljakaks, mitte abituks ülalpeetavaks
Kas rohetehnoloogia iduettevõtted vajavad eri- või hoopis ärikohtlemist? Kui tahame, et nad oleksid tugevad ja kestlikud, ei peaks neid kohtlema teistest erinevalt, kirjutab teadus- ja ärilinnaku Tehnopol rohetehnoloogia valdkonna juht Ragmar Saksing.
Kas rohetehnoloogia iduettevõtted vajavad eri- või hoopis ärikohtlemist? Kui tahame, et nad oleksid tugevad ja kestlikud, ei peaks neid kohtlema teistest erinevalt, kirjutab teadus- ja ärilinnaku Tehnopol rohetehnoloogia valdkonna juht Ragmar Saksing.
Heade tulemuste hooaeg jätkub: S&P tõusis viiendat päeva järjest
Heade majandustulemuste tõukel liikus S&P 500 aktsiaindeks täna viiendat päeva järjest kõrgemale, tõustes 0,74% ja jäädes vaid poole protsendi kaugusele rekordist.
Heade majandustulemuste tõukel liikus S&P 500 aktsiaindeks täna viiendat päeva järjest kõrgemale, tõustes 0,74% ja jäädes vaid poole protsendi kaugusele rekordist.
Piletilevi ostis Leedu konkurendi
Rahvusvaheliselt piletimüügi ja sündmuskorralduse valdkonnas tegutsev Piletilevi Group, kellele kuuluvad Eestis Piletilevi, Lätis BilesuServiss ja Leedus Bilietai piletimüügi keskkonnad, omandas lisaks Leedu piletite vahendusteenuse pakkuja Tiketa.
Rahvusvaheliselt piletimüügi ja sündmuskorralduse valdkonnas tegutsev Piletilevi Group, kellele kuuluvad Eestis Piletilevi, Lätis BilesuServiss ja Leedus Bilietai piletimüügi keskkonnad, omandas lisaks Leedu piletite vahendusteenuse pakkuja Tiketa.
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uusi sanktsioone
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uute sanktsioonide kehtestamist, vahendab Reuters.
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uute sanktsioonide kehtestamist, vahendab Reuters.