29. aprill 1999 kell 22:00

Talve tarvis tuleb tellida naastrehvid

Pärast kevadist kummivahetushooaega alustavad rehvimüüjad talverehvide müügi planeerimist ja tarnete korraldamist.

Valida on lamell- ja naastrehvi vahel, kusjuures Põhjamaades püütakse üha enam minna üle teedesõbralikumatele lamellrehvidele. See aga võib põhjustada tagasilööke. Näiteks Norras, kus tehakse palju tööd lamellrehvidele üleminekuks, kasvas talvel surmajuhtumite arv maanteedel kolmandiku.

Soomlastest rehvitundjad peavad naastrehve talvel sama vajalikeks kui turvavöösid. Naastrehvi pidurdusvõime kiilasjääl on 20--30% parem kui lamellrehvil, samuti on parem pidamine külglibisemises.

Eestis pole neid, kes suudaks ja tahaks võrrelda naastude keelamisest tekkivat teede kulumise vähenemisest ja sellest tulenevat säästu teede täiendavale liivatamisele, soolamisele ja koristamisele minevate kulutustega, arvestades seejuures liiklejate kasvavaid riske ja keskkonna saastamist.

Autor: Kaidu Jalakas

Hetkel kuum