• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Talve tarvis tuleb tellida naastrehvid

  Pärast kevadist kummivahetushooaega alustavad rehvimüüjad talverehvide müügi planeerimist ja tarnete korraldamist.
  Valida on lamell- ja naastrehvi vahel, kusjuures Põhjamaades püütakse üha enam minna üle teedesõbralikumatele lamellrehvidele. See aga võib põhjustada tagasilööke. Näiteks Norras, kus tehakse palju tööd lamellrehvidele üleminekuks, kasvas talvel surmajuhtumite arv maanteedel kolmandiku.
  Soomlastest rehvitundjad peavad naastrehve talvel sama vajalikeks kui turvavöösid. Naastrehvi pidurdusvõime kiilasjääl on 20--30% parem kui lamellrehvil, samuti on parem pidamine külglibisemises.
  Eestis pole neid, kes suudaks ja tahaks võrrelda naastude keelamisest tekkivat teede kulumise vähenemisest ja sellest tulenevat säästu teede täiendavale liivatamisele, soolamisele ja koristamisele minevate kulutustega, arvestades seejuures liiklejate kasvavaid riske ja keskkonna saastamist.
  Autor: Kaidu Jalakas
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Egle Heinsar: edukas Eesti algab vaesteta ühiskonnast – 220 eurot kuus kõige haavatavamatele
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Sendipidude nõutuim artist Rahakratt hullutab masse
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Tahe Outdoors suurendas kahjumit
Spordivarustuse tootja Tahe Outdoors kasvatas läinud aastal küll käivet, ent samas paisus ka kahjum.
Spordivarustuse tootja Tahe Outdoors kasvatas läinud aastal küll käivet, ent samas paisus ka kahjum.
Volkswageni autotarkvaraettevõte muudab oma äristrateegiat Eestis
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.