• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kauplemisaktiivsus langeb taas

  Kuigi Tallinna börsi eilne kogukäive oli 21,7 miljonit krooni, jäi kauplemine üldiselt loiuks ja elavamalt kaubeldi üksikute aktsiatega. ÄP indeks siiski tõusis 0,4 protsendi võrra, toetudes eeskätt Hansa- ja Ühispanga aktsiale.
  Kaks mainitud pangaaktsiat olidki eile kõige suurema tähelepanu all. Kahe peale kokku andsid nad koguni 74% börsisüsteemi 21,72 miljoni kroonisest päevakäibest. Mõlema aktsia hind elavas kauplemises kerkis veidi.
  Eriti Ühispanga aktsia puhul on viimastel päevadel olnud taas märgata suuremate aktsiapakkide liikumist, mille tagamaid kommenteerides on maaklerid viidanud välisinvestoritele. Seni pole siiski selgust, kes need müstilised välisinvestorid on. Turuhinda suuremahulised tehingud hetkel oluliselt siiski ei määra, sest aktsiapakid liiguvad ühe suure investori arvelt teise arvele. Kui ühe tehingu osapoolena on mängus mõni maaklerfirma, mis iseenesest küllalt tõenäoline, siis on aktsiaid juba pikema perioodi jooksul kokku ostetud ja edasine hinnatõus seetõttu kaheldav.
  Kuigi ka Hansapanga aktsia puhul domineerisid eile nn standardkogused mõne tuhande aktsiaste pakkidena, pole siin suuremate plokkide liikumist märgata olnud.
  Kindlasti vaevlevad mitmed investorid küsimuse käes, kui hästi Eesti majandusel siis aasta esimestel kuudel ikkagi läinud on? Esialgsed arvutused I kvartali majanduskasvu kohta avaldab statistikaamet umbes kuu aja pärast.
  Eile teatas oma I kvartali tulemused kardetud kriisisektori ehituse juhtiv ettevõte Merko Ehitus. Peab märkima, et vähemal Merko puhul on langus jäänud kardetust märksa pisemaks. Positiivne on see, et tegevusmahu mõningase langusega on kaasas käinud ka kulude langus ja ettevõte suutis näidata veidi üle 6 mln kroonist puhaskasumit. Hea on samuti, et ettevõte on säilitanud korraliku likviidsuse ja debitoorne võlg on aasta esimeste kuudega vähenenud 55 miljoni krooni võrra.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tegelikult oleme me eriolukorras – käitugem siis vastavalt
Meile on jäetud praeguses koroonakriisis suhteliselt palju vabadust, kuid kui me sellega paremini ümber käima ei hakka, siis võib-olla mitte lõpmatuseni, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Meile on jäetud praeguses koroonakriisis suhteliselt palju vabadust, kuid kui me sellega paremini ümber käima ei hakka, siis võib-olla mitte lõpmatuseni, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Dow Jones lõpetas nädala ajaloolise tipptulemusega
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Reklaamimüügi TOPi võitja: olime valmis suuremaks kukkumiseks
Äripäeva reklaamimüügi TOPi võitis Postimees Grupp, mille müügidirektori Taavi Lätti sõnul oldi eelmisel aastal valmis suuremaks kukkumiseks, kuna reklaamimüük sai koroonakriisist tugevalt pihta.
Äripäeva reklaamimüügi TOPi võitis Postimees Grupp, mille müügidirektori Taavi Lätti sõnul oldi eelmisel aastal valmis suuremaks kukkumiseks, kuna reklaamimüük sai koroonakriisist tugevalt pihta.
Fotod: varju hoidnud ERIALi niiditõmbajad astusid kohtu ette
Kohe algab Hoiu-laenuühistuga ERIAL seotud isikute kriminaalasjas esimene sisuline arutelu.
Kohe algab Hoiu-laenuühistuga ERIAL seotud isikute kriminaalasjas esimene sisuline arutelu.