Viktoria Korpan • 17. mai 1999 kell 22:00

Sacco & Vanzetti võlad lähenevad miljonile

Trükikoja AS Print Center juht Lauri Lahtmäe rääkis eile, et Sacco & Vanzetti on firmale ligi 300 000 krooni võlgu eri trükiste eest. Tema sõnul on reklaamiagentuuri esindajad korduvalt lubanud esitada maksegraafiku, aga pole seda seni teinud. «Vahepeal olid nad üldse kadunud,» lausus Lahtmäe.

Sacco & Vanzetti võlgneb veel ASile Iloprint 300 000 krooni Ühispanga tellitud tööde eest ja ASile Prisma Print üle 70 000 krooni.

Sacco & Vanzetti asutaja ja juht, tänavu kirjanduse aastapreemia pälvinud Kaur Kender kirjutab praegu New Yorgis oma kolmandat romaani. «Mul pole Iloprindi ja Sacco võlgadega mingit pistmist,» rääkis Kender. «Ma ei põgenenud ega hüpanud ära. Sõitsin nagu iga teine inimenegi.»

«Väide, et Kaur Kenderil ei ole pistmist firmaga, on vale. Äriregistri andmetel on ta senini Sacco & Vanzetti juhatuse liige koos Rein Pakiga,» rääkis Iloprindi tegevdirektor Rein Kaarma. Ta nentis, et oma raha tagasi saada on raske, aga Iloprint proovib läbi rääkida endiste Sacco & Vanzetti töötajatega. «See asi lõpeb niikuinii pankrotiga,» lausus ta.

«Töötajad on kaotanud lootuse, et Sacco & Vanzetti tööle hakkab,» rääkis Kaarma. Tema sõnul tegutsevad reklaamiagentuuri töötajad nüüd teise firma nime all.

Lauri Lahtmäe ei süüdista Kenderit praeguses olukorras. «Ta oli juba läinud, kui ma Sacco ja Vanzettiga koostööd alustasin,» nentis Lahtmäe.

Hetkel kuum